Thailand

” Sanuk “, plezier maken en onbeperkt genieten van Thailand

Sprookjesachtige mooie landschappen, een uitermate vriendelijke en zeer voorkomende bevolking, een zeer vereerd koninklijk paar, de beste winkelgelegenheden, een van de meest verfijnde keukens ter wereld en meestal fantastisch zonnig weer hebben Thailand tot de popuairste toeristische bestemming in Azie gemaakt.

Wie luxuees wil logeren en de kosten toch laag wil houden, wie van de Thaise keuken houdt en belangstelling heeft voor het boeddhisme en parelwitte stranden, zal hier niet teleurgesteld worden.

De Thai zien de vorm van hun land graag als de kop van een olifant, waarbij het Maleisische schiereiland de lange slurf moet voorstellen. Die vergelijking ligt hier nogal voor de hand, aangezien olifanten in de Thaise oerwoudgebieden voorheen zeer algemeen voorkwamen. Tot voor kort waren tamme olifanten belangrijk als rij- en lastdieren, zowel bij het wegtransport als bij het werk in de bosbouw. Tot 1916 sierde een olifant het nationale wapen van Thailand. Het dier kwam verder voor op de eerste Thaise munten. Ook tegenwoordig nog gelden de zeldzame witte olifanten voor het koninkrijk als heilige gelukssymbolen, op grond van de legende die vertelt dat Boeddha in de incarnatie van een witte olifant zou zijn opgenomen. Er zijn ook tweedaagse olifantenfeesten. Olifanten worden tegenwoordig nog slechts beperkt ingezet bij de bosbouw, maar doen nog volop dienst voor toeristische doeleinden.

Tuk-tuk’s zijn gemotoriseerde driewielers die het ritje door de stad een ware belevenis maken! In Bangkok is de tuk-tuk zeer populair onder toeristen, deze tuk-tuk’s zie je dan ook overal in de stad.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ” onder de menu knop Services


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel