Reisgids Indochina

Angkor-Cambodja-F--698x320Door oorlogsgeweld in Zuidoost Azië is Cambodja internationaal heel lang geïsoleerd geweest van de buitenwereld. Daarin is sinds 2003 verandering gekomen. Het land kent een bijzonder groot aanbod aan culturele en historische bezienswaardigheden. Een heel bijzondere bestemming dus voor de ontdekkingsreizigers onder ons.

Cambodjanen zijn bijzonder gastvrije mensen voor toeristen en zijn bovendien enorm trots op hun culturele erfgoed. Wij laten u kennismaken met een relatief onbekende bestemming die voor ontdekkingsreizigers een walhalla is van onbetreden paden.

Een rondreis is perfect te combineren met Laos of Vietnam. Met een stedentrip Ho Chi Minh City. Of een afsluitende strandvakantie op het exotische eiland Phu Quoc, zo’n 45 km uit de Cambodjaanse kust.

Angkor Wat, gebouwd in het begin van de 12e eeuw, is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.

De tempel is zo massief dat de muren en de gracht op satelliet foto’s zichtbaar zijn. De tempel is onderdeel van een verbijsterend complex van middeleeuwse structuren. Het zijn de stenen overblijfselen in het moderne Cambodja van het Khmer-rijk, dat ooit geregeerd heeft over Zuidoost-Azië.

Naast Angkor beschikt Cambodja nog over min of meer onbekende highlights. Zoals de Kardemom, een van de belangrijkste en nog steeds grotendeels onontgonnen regenwouden in Azië. Wat te zeggen van het spotten van de Irrawaddy-dolfijn in Kratie. Een olifant trekking in ruige het Mondulkiri mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De rijkdom van het Khmer-rijk was gebaseerd op een uitgekiend irrigatiesysteem voor de rijstproductie, gevoed door het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië, de Tonlé Sap. Het thuis van de op drijvende dorpen levende Khmer, Vietnamese en Cham volkeren. Tonlé Sap Lake is de levensader van Cambodja en is een groot UNESCO eco reservaat.

Cambodjanen leven van de visserij, meer dan 60% van hun eiwit-inname is afkomstig uit vis die in het Tonlé Sap. Laat u verrassen door de overheerlijke Khmer gerechten, zoals bijvoorbeeld van boterzachte krab gecombineerd met zoete smaak van Kampot peper.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel