TRIALS OF INDOCHINA 16d/15n

Angkor Cambodja ( F )CAMBODJA – VIETNAM – LAOS

Door oorlogsgeweld in Zuidoost Azië is Cambodja   internationaal heel lang geïsoleerd geweest van de buitenwereld. Daarin is   sinds 2003 verandering gekomen. Het land kent een bijzonder groot aanbod aan   culturele en historische bezienswaardigheden. Een heel bijzondere bestemming   dus voor de ontdekkingsreizigers onder ons.

Cambodjanen zijn bijzonder gastvrije mensen voor toeristen en zijn   bovendien enorm trots op hun culturele erfgoed. Wij laten u kennismaken met   een relatief onbekende bestemming die voor ontdekkingsreizigers een walhalla   is van onbetreden paden.

Een rondreis is perfect te combineren met Laos of Vietnam. Met een   stedentrip Ho Chi Minh City. Of een afsluitende strandvakantie op het   exotische eiland Phu Quoc. Het steeds populairder wordende Vietnam staat voor   valleien met rijstvelden, de Mekongrivier en de vriendelijke en warme   bevolking. Er zijn bergen, laagvlakten en tussen de Mekongdelta in het zuiden   en de Rode Rivierdelta in het noorden liggen indrukwekkende steden en mooie   zandstranden. De grootste stad van het land is Ho Chi Minh, het voormalige   Saigon.

Vietnam is een van de mooiste landen van Azië met een grote   verscheidenheid aan cultuur, natuur en temperatuur. Het land is   oorspronkelijk en heeft een lage levensstandaard. De grote steden ademen het   koloniale verleden, het zuiden is zwoel exotisch, het centrale deel   historisch en noorden ongerept.

Het wilde landschap van Laos ademt nog steeds de romantiek van de   oorspronkelijke naam van het land. Laos is het enige volledig door buurlanden   ingesloten land in Zuidoost-Azië, drie kwart van de oppervlakte bestaat uit   berglandschap en beboste heuvels. Een veelheid aan nationale parken beslaan   13% van het land. Laos heeft de reputatie van het meest relaxte land in   Zuidoost-Azië.

De Mekong rivier slingert ruim 4000 kilometer door Laos voor de rivier de   grens met Cambodja bereikt om uiteindelijk uit te monden in de Vietnamese   Mekong Delta. Onze ontdekkingstochten voeren u langs en over een zijrivier   van de Mekong, de Nam Khan rivier, wij verkennen met een bamboe vlot de   watervallen bij het pittoreske stadje Luang Prabang, een UNESCO World   Heritage Site.

PROGRAMMABoat-tripDag 1:
Aankomst in BangkokVlucht naar Cambodja via Bangkok of Singapore.Dag 2 :  Aankomst in Siem Reap – Cambodja
Aankomst in Siem Reap, deze prettige en dromerige uithoek dient als de   toegangspoort tot de oude hoofdstad van Angkor. U maakt kennis met uw gids   gevolgd door de transfer naar het hotel.
We beginnen met het verkennen van de prachtige tempels per fiets gaan we   naar de ingewikkelde uitgebeelde Khmer ruïnes van Angkor Wat, een van de   meest indrukwekkende tempelruines ter  wereld, gebouwd tussen 9e en 13e   eeuw. Hier zien we in het tempelcomplex  nog steeds honderden fijne   gravures van de Apsara en Hindoe-mythologie. De gids geeft U uitleg en toont   een overzicht van de Khmer geschiedenis, cultuur, archeologie, beschaving en   de huidige projecten voor het behoud van de instelling belast met de Angkor   temple Conservation.Overnachting in uw hotel.Dag 3:  Siem Raep 
Ontbijt
Na het ontbijt start onze culturele tour met een bezoek aan het pittoreske   Ta Prohm, een door de jungle bedekte tempel begroeid door bomen, wat een   aparte aanblik en exotische sfeer geeft. De prachtige wortels van de bomen   wringen zich tussen de tempelstenen zoals in een omhelzing. U waant zich in   een verloren stad, temidden van deze ruines.
In de namiddag, bezoek aan de koninklijke stad Angkor Thom. Op het eerste   gezicht lijkt het een vormeloze massa steen, maar nader onderzoek laat ons   raadselachtige gezichten zien rondkijkend naar elke richting, met half   gesloten ogen, wat een vredige uitstraling geeft.  We gaan verder met   onze verkenning en brengen nu een bezoek aan Elephant Terrace, welke diende   als een platform van waaruit de zegevierende terugkeer van het leger wordt   uitgebeeld.  Het Leper King Terrace view, voorzien van schitterend   houtsnijwerk ligt genesteld langs een smalle doorgang.Overnachting in uw hotel.Dag 4:  Siem Reap – Saigon vlucht 
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Saigon Vietnam. Met meer   dan 8 miljoen inwoners, is de stad het commerciële centrum. Ondanks de drukte   heeft de stad zijn banden met het verleden behouden. We beginnen met een   wandeling naar de historische bezienswaardigheden van Saigon en ook wandelen   we langs de Rue Catinat van Graham Greene’s ‘The Quiet American’. We zien het   Opera House, een drie verdiepingen klassiek theater gebouwd om de Franse   kolonisten te vermaken, het voormalige Hotel de Ville gebouwd voor de Franse   bureaucraten van Indo-China in 1901, nu in gebruik door The People’s   Committee, hier is geen publiekelijke toegang mogelijk. Vervolgens de Notre   Dame kathedraal, een verbluffend massief  gebouw  van rode   bakstenen met twee torens, een duidelijke herinnering aan de Franse periode,   die hier geregeerd hebben. (de kerk is niet altijd geopend) hierna bezoeken   we het Central Post Office welke beïnvloed is door de architectuur uit de   Renaissance.
Indien gewenst, kunnen we 6 km verder rijden naar een ander district met   de Thien Hau tempel. Deze werd gebouwd door de Kantonese gemeente in het   begin van de 19e eeuw ter ere van de godin van de zee en is de beschermer van   de vissers.  U ziet in de tempel prachtige keramiek beeldjes en veel   antiek gehuld in een wierookwolk. Het is hier altijd een drukte van belang   met gelovigen uit de lokale Chinese gemeenschap.Terug naar het hotel.

Dag 5:  Saigon – Mekong delta per fiets 
Ontbijt,   Lunch
Een 2-uur durende tocht langs de drukke National Highway voert ons door   stedelijke gebieden waar men het andere nieuwe gezicht van Vietnam duidelijk   kan waarnemen. Als we aankomen bij My Tho, wordt een stop ingelast bij de   Vinh Trang pagode, een oud zuid-architectonisch juweeltje. Gebouwd in 1849,   de structuur is een mix van Aziatische en Europese architectuur met elementen   uit de Renaissance periode, romaanse stijl, voorzien van Franse decoratieve   bloemen en Japanse geëmailleerde tegels. Het meest waardevol is de   verzameling van 18 Boeddhistische beelden gemaakt in 1907 van het hout van de   jackfruit boom.
Dan nog eens 30 minuten rijden naar Cai Lay, een vruchtbaar gebied dat   bekend staat om zijn verscheidenheid aan tropische vruchten en weelderige   rijstvelden.
Stop aan de voet van Cai Lay brug en dan over 7 km weg door schaduwrijke   smalle dorpspaden en omzoomd door ronde kleine grachten, bamboe hagen,   boomgaarden en slaperige vriendelijke  dorpjes.
Vervolg uw fietstocht voor nog 3 km, en later gaan we genieten van een   heerlijk maaltijd met de eigenaars van dit 100 jaar oude huis. Het wordt nu   tijd om afscheid te nemen van de vriendelijke mensen van de Mekong Delta.   Lunch.

Overnachting in uw hotel

Dag 6: Saigon – Hue vlucht 
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hue.
Hue diende als de keizerlijke hoofdstad van het Nguyen Lords, een feodale   dynastie die regeerde in de 17e eeuw tot de 19e eeuw. Prachtige keizergraven,   oude pagodes en de overblijfselen van de Citadel geeft de stad nog steeds het   mystieke van het koninklijk hof. We gaan verder naar huis van een bekende   historicus, schrijver en natuurbeschermer – Phan Thuan An. Het huis, de   voormalige residentie van prinses Ngoc Son, is een uitstekend voorbeeld van   de traditionele Vietnamese architectuur. Gelegenheid om de prachtige   collectie voorwerpen te be-wonderen uit de Empire periode. Ga op zoek naar de   culturele integratie in de Imperial Citadel en wandel rond de Citadel (het   bastion), de Koninklijke Citadel (het heiligdom), en de Verboden Citadel (de   koninklijke familie verblijfplaats).

Overnachting in uw hotel

Dag 7:  Hue – Hoi An (120 km) 
Ontbijt
‘s Ochtends bezoek aan de serene Tu Duc Royal Tomb en de Khai Dinh Royal   Tomb.
Hue is het centrum van het boeddhisme in Vietnam. Er zijn 300 jaar geleden   meer dan 30 klassieke pagodes gebouwd. Diverse pagodes en tempels dateren uit   het begin van de 19e eeuw. Zo is de Ba La Mat pagode gebouwd in 1885 door de   meest eerbied-waardige monnik Vien Giac die was oorspronkelijk een mandarijn   aan het hof van Tu Duc King’s. De gids maakt een pakketje met vruchten en   bloemen, welke aan de monniken worden gegeven, welke hier hun thuisbasis   hebben. (16 monniken en 6 novicen) U maakt een ceremonie mee voor een goed   leven, en na afloop krijgt men een aandenken van de monniken. De ceremonie   wordt gevolgd door een puur vegetarische lunch.
Later volgt de transfer naar Hoi An.

Overnachting in uw hotel

Dag 8: Hoi An 
Ontbijt
Tussen de 17e en 19e eeuw, was Hoi An een welvarende handelsplaats en haven,   deze plaats is in de World Heritage-lijst opgenomen. Hier ziet men de oude   koopmans invloeden en veel Chinese, Japanse en Vietnamese architectuur. Neem   ook een kijkje bij de 400-jaar oude Japanse overdekte brug, en de Assembly   Hall van de Chaozhou Chinese Congregatie, (veel mooi houtsnijwerk ), dan is   er nog de kleurrijke markt met kraampjes beladen met tropische   specialiteiten.

Overnachting in uw hotel

Dag 9:  Hoi An / Danang – Hanoi – vlucht 
Ontbijt
We gaan vandaag op pad voor een organische ontdekkingstocht bij lokale   boeren in de landelijke buitenwijken van Hoi An oude stad. Een ontspannen 4   km lange fietstocht door het platteland, op weg naar Tra Que.
Later deze dag is de transfer naar naar het hotel gevolgd door de rit naar   de luchthaven voor de vlucht naar Hanoi.

Overnachting in uw hotel.

Dag 10:  Hanoi 
Ontbijt
Een stad met veel okerkleurige koloniale gebouwen, en met bomen omzoomde   lanen en prachtige meren, Hanoi heeft charme.
Ook hier weer veel cultuur en historie, de Tempel van de Literatuur, en de   eerste universiteit voor de mandarijnzonen.  In de namiddag, bezoek aan   het serene Museum voor Volkenkunde (gesloten op maandagen) gelegen op 20   minuten rijden buiten de stad.

Overnachting in uw hotel.

Dag 11:  Hanoi – Halong 
Ontbijt,   Lunch, Diner
Vandaag is het 3 uur rijden naar Halong, voordat we aan boord gaan van een   luxe junk, waar een welkomstdrankje wacht. Na deze ontspannen vakantie, genieten we van een heerlijke seafood lunch varend door de magische baai, met duizenden uit het water oprijzende gebeeldhouwde kalkstenen eilanden. Ook komen we nog langs een drijvend vissersdorp.

Overnachting in uw hotel.

Dag 12: Halong – Hanoi 
Ontbijt
Genietend van de mooie zonsopgang volgen we op het zonnedek een Tai Chi   demonstratie, daarna op weg naar de prachtige Sung Sot grot. Een late brunch   buffet aan boord varende naar de  aan-legsteiger en vertrekstation, aansluitend het vervoer terug naar Hanoi, met een lichte snack onderweg. Er wordt nog een stop gemaakt bij Phu Lang dorp, een plek van ambachtslieden waar men oud aardewerk vervaardigd, al wandelend door het dorp maakt U een praatje met de ambachtslieden in het atelier van Nhung’s.
Later gaan we verder naar Hanoi.

Overnachting in uw hotel

Dag 13: Hanoi – Luang Prabang (Laos) – vlucht . 
Ontbijt
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang. De tijd   lijkt stil te staan in Luang Prabang, een plaats met de charme van een   schilderachtige europese stad gemengd met  Aziatische sfeer. Bij   aankomst op de luchthaven wordt U welkom geheten door uw gids. We starten met   een bezoek aan deze heilige stad met een bezoek aan Wat Visoun, een 16e   eeuwse tempel, eerder een klein museum voor religieuze voorwerpen, hierna   naar de Wat Xiengthong, de 16e eeuwse tempel en ook de mooiste tempel in de   stad. Optioneel, kan men bij zonsondergang, de 200 treden beklimmen naar Wat Chompet.

Overnachting in uw hotel

Dag 14:  Luang Prabang 
Ontbijt
Als U vroeg uit de veren bent vandaag kunt U getuigen zijn om van dichtbij   het aanbieden van aalmoezen te volgen, er zijn honderden monnikken in   saffraan kleurige kleding die zorgen voor een zeer bijzondere sfeer en   bijzondere ervaring. Dit vroeg ochtend ritueel dateert al sedert generaties   in Laos.
Na het ontbijt volgt een 2-uur durende tocht met een lokale gemotoriseerde   boot (met toeslag kunt U ook kiezen voor de meer comfortabele La Residence boot). We varen nu over de Mekong rivier   naar de beroemde Pak Ou grotten waar honderden vergulde en ook houten   Boeddhabeelden zijn ondergebracht.  Terug naar Luang Prabang voor een   late lunch in de oude wijk.
Later deze middag, is er nog een bezoek aan een weverij en een boetiek   atelier.

Overnachting in uw hotel

Dag 15: Luang Prabang 
Ontbijt
Vertrek voor een rit, een uur rijden naar het zuiden naar een van de meest   pittoreske bezienswaardigheden van Luang Prabang, de Kuang Si waterval. We   stoppen stoppen bij de Phosy markt en wandelen daarna door het nationaal park   naar de waterval. Na onze picknick lunch,keren we terug naar ons hotel.

Dag 16: Luang Prabang vertrek 
Ontbijt
Na het ontbijt en als de tijd het toestaat, vrije tijd en op het gemak uw laatste aankopen doen voordat uw privé-gids u bij uw hotel ontmoeten en u naar de luchthaven brengt voor vertrek van de aansluitende vlucht.
De historische wonderen, culturele mystiek en oprechte gastvrijheid van de   mensen uit deze oude landen gaan we nu verlaten.

EINDE PROGRAMMA

Inbegrepen:
– Hotelaccommodatie in half-twin/tweepersoonskamer met ontbijt.
– Maaltijden zoals vermeld in het reisschema
– Tours en transfers per privé-voertuigen voorzien van airconditioning.
– Engels sprekende gids (voor andere talen supplementen van toepassing)
– Alle entreegelden zoals aangegeven in de route.

Niet inbegrepen: 
– Maaltijden andere dan hierboven vermeld.
– Camera/video toegangsprijzen.
– Persoonlijke uitgaven
– Verzekering, tips, visum reizen
– Andere diensten niet duidelijk aangegeven in de bovenstaande pakket insluitsels.

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel