LAOS IN DEPTH 12d/11n

12 dagen / 11 nachten ONVERGETELIJKE HOOGTEPUNTEN VAN LAOS

Het wilde landschap van Laos ademt nog steeds de romantiek van de oorspronkelijke naam van het land. Laos is het enige volledig door buurlanden ingesloten land in Zuidoost-Azië, drie kwart van de oppervlakte bestaat uit berglandschap en beboste heuvels. Een veelheid aan nationale parken beslaan 13% van het land. Laos heeft de reputatie van het meest relaxte land in Zuidoost-Azië.

De Mekong rivier slingert ruim 4000 kilometer door Laos voor de rivier de grens met Cambodja bereikt om uiteindelijk uit te monden in de Vietnamese Mekong Delta. Onze ontdekkingstochten voeren u langs en over een zijrivier van de Mekong, de Nam Khan rivier, wij verkennen met een bamboe vlot de watervallen bij het pittoreske stadje Luang Prabang, een UNESCO World Heritage Site.

PROGRAMMA:

Dag 1: Houey Xay – Pakbeng 21-20100716050643_Luang Say
Lunch
Vandaag begint de reis op 8.00 uur aan de grensovergang. Uw Lao gids zal u ontmoeten bij de immigratie om u mee te nemen op een twee daagse cruise op een privé boot over de Mekong rivier naar Pak Beng. Er is een stop gepland voor een bezoek aan een heuvel stam dorp, waar een wandeling door het dorp u een eerste impressie geeft van het traditionele landelijke leven van deze bewoners.
Aan boord wordt een heerlijke lunch buffet geserveerd.
Pakbeng is de bestemming voor uw overnachting. Gelegen halverwege tussen Houey Xay en Luang Prabang, is Pakbeng een noodzakelijke stop onderweg naar Luang Prabang voor de trage boten. De stad is gebouwd van houten huizen langs een steile straat op de heuvel.  U geniet van de zonsondergang vanaf uw balkon.

Overnachting in Pakbeng

Dag 2: Pakbeng – Pak Ou – Luang Prabang 01308-P57-1
Ontbijt, Lunch
In de vroege ochtend, en voor de vroege vogels, gaat u naar de markt waar bewoners van de nabijgelegen dorpen en de bergstammen zich verzamelen om goederen te kopen en te ruilen. Om ongeveer 0830 uur vertrekken wij voor het tweede deel van de reis van vandaag.  Wij vervolgen onze cruise over de Mekong. Wij gaan aan wal bij het dorp Ban Baw en bekijken de verwerking van traditionele rijst alcohol, genaamd lao lao.
Wij gaan weer aan boord om te genieten van een heerlijk buffet lunch. Wij stoppen later voor een bezoek aan de Pak Ou grotten, lokaal genaamd Tam Ting, waarin duizenden goud gelakte boeddha beelden in twee grotten zijn uitgehakt uit een torenhoge kalksteen rots. De beelden variëren in grootte van een paar centimeter hoog tot de grootte van een mens. Het uitzicht vanaf de monding van de grot biedt een prachtig uitzicht op de rivieren Mekong en Nam Ou. De grotten zijn eveneens een bestemming voor lokale bedevaarten, vooral tijdens de periode van de Lao Nieuwjaar van Pii Mai.
Aankomst in Luang Prabang (UNESCO Werelderfgoedstad) voor zonsondergang, bij de aankomst transfer naar uw hotel.
Opmerking: grote bussen kunnen het hart van de stad niet bereiken, dus voor een groep groter dan 10 pax nemen wij de tuktuk.

Overnachting in Luang Prabang

Dag 3: Luang Prabang
Ontbijt
Vandaag maken wij  een rondleiding door Luang Prabang, een UNESCO World Heritage site.  Bezoek aan Wat Visoun, de heiligste tempel van de stad, die volledig werd herbouwd in 1887 na te zijn vernietigd door de binnenvallende Black Flags uit  Zuid-China. De naam van de binnenplaats van Wat Visoune is ontleend uit de vorm van een watermeloen. Wij gaan verder naar Wat Aham, gebouwd in de 16de eeuw, en naar Wat That waar de as van koning Sisavang Vong in de grote centrale stoepa wordt bewaard.
Vanmiddag gaan wij verder naar het voormalig koninklijk paleis, nu het nationale Museum, waar u de geschiedenis van Laos kunt verkennen. Verder te voet naar Wat Mai, een tempel die bekend staat om haar gouden bas-reliëf en Wat Sensoukarahm, die beschikt over een mooie schitterende gouden gevel. Tijdens uw bezoek aan de Elephant Azië Show worden u de details over het leven van de olifanten in Laos uitgelegd. De olifant is een van de belangrijk symbolen van het land.
Bij de rondleiding van de stad met een bezoek aan de traditionele kunsten & etnologie Center krijgt u meer informatie over het leven van de lokale bergstammen in Laos. Tegen de avond beklimmen wij  de trap van Mount Phousi en bekijken wij de zonsondergang over de stad en de omliggende heuvels. Transfer terug naar uw hotel, onderweg stoppen wij langs de weg op de heuvel voor een bezoek aan de avondmarkt en een aantal winkels.

Optie: Baci ceremonie. Deze ceremonies zijn diep geworteld in de cultuur van Laos en worden gebruikt om een speciale gelegenheid te vieren – of een bruiloft, een jaarlijks festival, of als een welkomceremonie.

Overnachting in Luang Prabang

Dag 4: Luang Prabang – Kuang Si Waterfall – Luang Prabang
4000_islands_Ontbijt
Voor vroege vogels (05.30 uur)  is er een zeer speciaal schouwspel van lange rijen, in oranje kledij geklede, monniken die hun pagodes verlaten om een aanbod van etenswaren in ontvangst te nemen van de inwoners van Luang Prabang. Wij keren terug naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt maken wij kennis met het verfrissende water van de watervallen van Jiaju, gelegen op 32 km van Luang Prabang. Deze watervallen gaan trapsgewijs naar beneden door een multilevel kalksteen formatie, die van een serie van turkoois blauwe waterplassen  creëren, op warme dagen een perfecte plek om te zwemmen.  De jungle en dichte bossen rond die de watervallen zijn het thuis voor wilde dieren. Hier kunnen aangename wandelingen worden gemaakt langs natuurlijke wandelpaden. Eenmaal bij de watervallen, zal een bezoek aan het Bear Rescue Center zult u geinformeerd worden over de programma ‘s voor het beho ud van deze bedreigde zoogdieren.
Terug naar Luang Prabang voor uw lunch ( niet inbegrepen ).  De rest van de dag is ter vrije besteding.
Optioneel ( niet inbegrepen ): in de avond, om 17.30 uur, kunt u aan boord gaan van de Nava Mekong, een traditionele boot, voor een ontspannende cruise over de mystieke Mekong rivier. De setting is overweldigend met geweldige bezienswaardigheden, met wisselende panorama ‘s door de kleuren van de zon boven de Mekong tegen een bergachtige achtergrond. Comfortabel zittend, wordt de boot aangemeerd aan een oever tegenover de stad Luang Prabang. Er wordt een selectie van typische Lao gerechten geserveerd aan boord en het diner zal worden begeleid door een live band met traditionele Lao dans uitgevoerd door dansers uit de nabijgelegen dorpen. De voorstellingen verbeelden de dansen van het Koninklijk ballet, met landelijke levensverhalen van de Lao. Na het diner maakt de boot een korte rondvaart over de rivier en keert u terug naar Luang Prabang.

Overnachting in Luang Prabang

Dag 5: Luang Prabang – Vang Vieng kuang_si_waterfall_and_monk,_luang_prabang_laos
Ontbijt
Na het ontbijt rijden wij naar Vang Vieng (ongeveer 6 uur).  Onderweg stoppen wij voor een bezoek aan drie grotten: Tam Jam, Chang en Poukham.
Bij aankomst in Vang Vieng, maken wij een korte kennismakende rondleiding door de stad en waarna wij inchecken in uw hotel.
De rest van de dag is ter vrije besteding in Vang Vieng.
Lunch ( niet inbegrepen ): Ons advies is om de lunch te gebruiken op Phoukoun Phiengfa, ongeveer 10 km ten zuiden van Phou Khoun. Vanaf het Thei restaurant kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht.
Dit kleine stadje is gebouwd op de oevers van de rivier Nam Song en wordt omringd door geweldige kalksteen karsts gevuld met grotten.  Ondanks dat de stad een deel van zijn glans heeft verloren door de toeloop van de toeristen is het zeer de moeite waard een korte tour te maken op het omringende platteland om u te laten kennismaken met het traditionele dagelijkse leven van de Lao waar boeren werken op de velden, waar de vrouwen traditioneel textiel weven en waar de kinderen spelen in de rivieren.  Breng uw vrije tijd door met wandelen, kajakken of fietsen en genieten van de zonsondergang met uitzicht over de pittoreske rivier.

Overnachting in Vang Vieng.

Dag 6: Vang Vieng – Vientiane golden temple
Ontbijt
Na het ontbijt rijden we naar het Lake Nam Gom meer (ongeveer 2 uur).  Dit meer beslaat 250 vierkante kilometer water bezaaid met eilanden en omgeven door bergen.  Het reservoir is een stuwmeer met een dam gebouwd in 1971 die Vientiane en een nabijgelegen gebied in Thailand van elektriciteit voorziet. Lokale visserij in het reservoir is de belangrijkste bron van inkomsten voor de lokale bevolking.
Lunch aan de oever van het meer ( niet inbegrepen ) Wij adviseren het nuttigen van een verse en gegrilde vis uit het meer.
Wij maken een bootcruise op het meer en geniet van het landschap bestaande uit bergen, heuvels, bossen en eilanden. U bent getuige van de lokale vissers en geniet van de frisse lucht. Op weg naar Vientiane stoppen wij onderweg bij de lokale markt van Don Mak Kai. Laat u verrassen door de bedrijvigheid aldaar!

Overnachting in Vientiane.

Dag 7: Vientiane 
Ontbijt
Deze ochtend genieten wij van een rondleiding langs de verborgen charmes van Vientiane. De naam betekent ‘de stad van sandaal hout’. Vientiane is een van de rustigste hoofdsteden in de wereld, ver weg van de drukte van de andere Aziatische hoofdsteden en niet onder de indruk van de vastgoed waanzin van de andere regionale megalopolis.
Uw rondleiding begint bij de serene Wat Sisaket, de enige tempel na de Siamese (Thai) invasie in 1828 intact is gebeleven. Het is één van de mooiste tempels in de hoofdstad, de met teak overdekte gangen zijn gevuld met duizenden miniatuur Boeddha beelden. Wij vervolgen onze weg naar het nabijgelegen Wat Phra Keo. In gebruik als een religieuze museum, toont Wat Phra Keo een verzameling van de Lao en de Khmer kunstvoorwerpen en kunstwerken. In de buurt is ook het presidentieel paleis.  Hoewel het niet is toegestaan om het paleis binnen te bezoeken, geeft het een goede indruk over het koloniale verleden van de stad. Dit gebouw was vroeger het Paleis van de Franse gouverneur.
Vanmiddag gaan wij naar het Patuxai monument, Laos versie van de Arc de Triomphe, waar u de trap naar het dak beklimt om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Vervolgens brengt uw tour u naar That Luang, de heiligste plaats in Laos.  Gebouwd in de 16e eeuw door koning Setthethirat, is de tempel schitterend als de zon schijnt op de torenhoge Khamsum Yuelley. Wij stoppen verder bij Wat Simuang, de meest populaire en vereerde tempel in Vientiane, Deze wordt beschouwd als de hoedster van de geest van de stad. Hiet treft u een Angkorian-era pijler aan, Het verhaal gaat dat als u deze drie keer omcirkelt en een wens doet, dat die wens zal uitkomen.
Als de dag tot een einde komt, maakt u een wandeling langs de oevers van de Mekong rivier voor het bekijken van de zonsondergang. Dit is een unieke kans om het lokale leven te beleven van de lokale bevolking die die voor het avondeten bij de vele eettentjes verzamelt.
Voor het diner vanavond * niet inbegrepen ) raden we Phatoke Laoderm aan waar u kunt genieten van een traditionele show tijdens het eten van overheerlijk Lao voedsel.

Overnachting in Vientiane

Dag 8: Vientiane – Savannakhet 
Ontbijt
Deze ochtend gaan wij op weg naar Savannakhet via Route 13 South.  Langs de weg stoppen wij voor de lunch ( niet inbegrepen ) in een restaurant op de Mekong rivier.  Een volgende stop zal worden gemaakt in de buurt van Thakhek, een klein en rustig dorpje met verschillende gebouwen getuige van de Franse koloniale architectuur. Gelegen aan de oever van de Mekong, is het de ideale plek voor een zonsondergang op de rivier.  De stad is de thuisbasis van de gerespecteerde stoepa van Pha That Si Khotabong en is tevens de toegangspoort tot het Phou Hin Poun beschermde gebied waar u een van de meest prestigieuze landschappen van het land met veel kalksteen ziet. Aankomst in de late namiddag in Savannakhet. Savannakhet ligt aan de Mekong rivier, een ontspannende plek om te bezoeken. De stad is gevuld met bomen omzoomde straten en bevat verschillende Franse koloniale gebouwen en de katholieke kerk van St. Teresa. In de avon d vullen eetkraampjes de straten. Maak een wandeling door de lokale families die er komen om te eten; dit is een geweldige gelegenheid om de rustige sfeer van traditionele Laos te proeven.
Savannakhet is ook de geboorteplaats van de vader van de Lao Democratische Republiek; dat was Kaysone Phomvihane, die er in 1920 werd geboren.

Overnachting in Savannakhet.

Dag 9: Savannakhet – Salavan – Tad Etu 
Ontbijt
In de vroege ochtend vertrek naar de provincie Salavan en het Bolaven-Plateau, een gebied van hooglanden gelegen ten oosten van Pakse. Het grootste deel van deze regio bevindt zich tussen 1000-1300 meter hoogte en bevat tientallen koffie en thee plantages.  Het plateau is ook het thuis van diverse hill tribes, zoals de Lavens waaraan de regio haar naam te danken heeft.
Na de lunch vertrekken wij naar de Tad Fane watervallen, gelegen slechts 38 km van Pakse bij de toegangspoort van het Bolavens Plateau en het Sao Dong Hua beschermd gebied. Deze dubbele en indrukwekkende watervallen zijn 120 m hoog.  De watervallen worden gevoed door de rivieren de Champy en Pak Koot die zich diep in de dichte jungle samenvoegen en dan donderend naar beneden in de diepe kloof van de watervallen. (afhankelijk van de regenval kan het water niveau variëren).
Weer onderweg maken wij een stop voor een bezoek aan een van de koffie en/of thee plantages. De koffiebonen geteeld in deze regio zijn uitgegroeid tot een van de meest beroemde koffiesoorten in de wereld, ook wel de ‘Champagne van de koffie’ genoemd. Lao koffie wordt vrijwel uitsluitend in de frisse koele lucht van het Plateau Bolovens gekweekt door de gezinnen die in de 250 omringende dorpen leven.

Overnachting in Tad Etu.

Dag 10: Tad Etu – Wat Phou – Elephants – Khong Island 
Ontbijt
Na het ontbijt gaan wij op weg naar Wat Phou. Wat Phou is erkend door UNESCO als een World Heritage Site, een spectaculaire pre-Angkorian tempel die in het midden van de rijstvelden en waterwegen van zuidelijk Laos ligt.  De tempel werd gebouwd in drie niveaus: het onderste niveau is gericht op het baray (waterreservoir) en de promenade, het tweede niveau bevat quadrangular paviljoens en galerieën van houtsnijwerk en het hoogste niveau is het heiligdom zelf.  De tempel werd gebouwd door de heersers van het Khmer imperium vóór de bouw van Angkor Wat.  De tempel diende als de belangrijkste economische en politieke centrum van de regio en is nog steeds is één van de meest gerespecteerde tempels de Lao bevolking.
Wij gaan terug naar Champassak om getuige te zijn van de Franse koloniale architectuur.
Na de lunch ( niet inbegrepen ), maken wij een korte stop bij Ban Nong Bune. Wij bekijken houtbewerkers op het werk voordat wij aankomen bij  Ban Kiet Ngong, een klein Lao dorp waar u een 90 minuten durende olifant tour maakt door het bos (2 personen per olifant ) en route naar Mount Asa. Op weg door dit Xe Pian beschermde gebied ziet u de natte velden en bossen die een thuisbasis zijn voor unieke diersoorten zoals saurus kranen, wilde olifanten en kleine zoogdieren. Dit reisprogramma werd ontwikkeld om de lokale dorpelingen te voorzien van een duurzaam toerisme programma waarvan zij kunnen leven. Ook leert de bevolking om te gaan met de bescherming van de olifant, een van de belangrijkste symbolen van het land.
Khong Island is het grootste eiland in de Zuid-Laos en de poort naar de 4000 eilanden. In het uiterste deel van zuidelijk Laos liggen deze 4000 eilanden, genaamd ‘Siphandon’ in de taal van Laos.  Dit gebied is een van de juwelen van de Mekong rivier, waar de rivier zich uitstrekt over meer dan 14 km breedte met duizenden eilanden tussen de oevers. Het water stroomt rond de eilanden en stroomversnellingen vormen een loop naar beneden naar de Cambodjaanse grens. Siphandon is een unieke en adembenemende plek met een ontspannen sfeer.

Overnachting in Khong eiland

Dag 11: Khong Island – Siphandon – Pakse 
Ontbijt
Na het ontbijt maken wij een lokale boottocht langs de Mekong rivier naar Don Det en Don Khone, twee zeer teruggelegen eilanden in de buurt van de grens van de Strung Treng provincie in Cambodja. Wij maken een rondgang over de eilanden van de fiets. Deze rustige eilanden hebben geen auto’s en elektriciteit is alleen beschikbaar in de avond. Het noordelijke deel van Don Det, dicht bij de pier, is ontwikkeld als een bestemming voor backpackers, terwijl het zuidelijke deel en Don Khone eiland zeer traditioneel is ingericht met een lokale bevolking die afhankelijk is van kokosnoot, kapok en bamboe. De eilanden speelden een belangrijke rol gedurende de Franse koloniale overheersing, toen Laos samenwerkte met Cambodja en Zuid-Vietnam. Getuige hiervan zijn het viaduct over de watervallen samen met een spoorweg en de brug gebouwd, een perfecte plek om te genieten van panorama ‘s en vergezichten.
Indrukwekkend zijn de prachtige watervallen van Lippi, die zijn ingeklemd tussen Khone eiland en de Cambodjaanse grens. De oorspronkelijke naam, Tad Somphamit, betekent “val geest” en de lokale bevolking vereren deze watervallen omdat ze geloven dat zij fungeren als een val voor slechte geesten. Wij maken een korte wandeling door de nabijgelegen dorpen voordat u verder gaat naar het zuiden naar Khone Phapheng. Hier liggen de grootste watervallen van Laos. Dit is het enige deel van de Mekong rivier die niet bevaarbaar is per boot. De lokale gemeenschap maakt gebruik van innovatieve bamboe visvallen. Vanaf een uitkijkplatform kunt u genieten van het uitzicht over de waterval en de lokale vissers tijdens het werk.
Laat in de middag gaan wij over land terug naar Pakse.
Overnachting in Pakse.

Dag 12: Vertrek uit Pakse 
Ontbijt
Na ontbijt gaan wij naar de Thaise grensovergang of terug naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht.

EINDE PROGRAMMA

Opmerking: deze tour kan worden gewijzigd, afhankelijk van de weersomstandigheden

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel