JAVA & BALI 16d/15n

Onvergetelijke belevenissen op Java en Bali, 16 daagse rondreis met persoonlijke begeleiding.

Ontdek op geheel eigen wijze de cultuurverschillen tussen Java en Bali. U bepaalt zelf wat u wel en niet wilt zien en beleven. In uw eigen tempo en aangepast aan de lokale omstandigheden. Uw perfect Nederlands sprekende gids stelt aan het begin van de dag samen met u het definitieve programma vast. Aan de hand van een reisschema dat in overleg en geheel op maat met u vooraf is samengesteld. Startend in Yogjakarta op Java en eindigend in Denpasar, de hoofdstad van Bali. Laat u door ons informeren over een 14 tot 16 daagse rondreis die garant staat voor spectaculaire ervaringen en belevenissen. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze wonderschone eilanden. Met als afsluiting een aantal dagen strandvakantie.

PROGRAMMA

U vliegt vanaf een luchthaven bij u in de buurt met een intercontinentale vlucht naar Yogyakarta op het eiland Java.

Dag 1:   Yogyakarta
De volgende dag arriveert u op deze luchthaven. Op het vliegveld wordt u welkom geheten door onze Nederlandstalige gids. Hij begeleidt u tijdens de  transfer naar uw hotel.

U verblijft voor de nacht in het Yogyakarta Plaza hotel.

Dag 2:  Yogyakarta
Na het ontbijt rijden we naar de grootste boeddhistische tempel ter wereld, de beroemde BOROBUDUR! Hier kunt U een wandeling rond de tempel maken. Onderweg krijgt U een gelegenheid om te lunchen(exclusief). Wij keren terug naar Yogyakarta en bezoeken het paleis van de koning, de zogenaamde KERATON VAN DE SULTAN,  daar ziet U de oude Javaanse architectuur en de bewakers in traditioneel kostuum. Tegen het einde van de middag  bezoekt U ook het waterpaleis dat speciaal gebouwd is voor de Sultan(koning )van Yogyakarta.

U verblijft voor de nacht in het Yogyakarta Plaza hotel.

Dag 3:   Yogyakarta-Malang (325kms).
We verlaten Yogyakarta. Op weg naar Malang brengen we een bezoek aan de majestueuze hindoeïstische tempel, De PRAMBANAN. Deze tempel is een van vele Hindoe tempels verspreid over centraal Java. Van Prambanan rijden we door naar oost Java, via Kelaten, Solo, Ngawi, Nganjuk en Pujon. Laat in de middag komt U in Malang aan.

U verblijft voor de nacht in het Santika Malang.

Dag 4:  Malang-Bromo (100kms)
In de ochtend maken we een stadsrondrit door Malang. Deze koloniale Stad heeft brede
straten met palmbomen. Wij bezoeken in Malang de beroemde toko OEN die al bestaat sinds 1930. Hier treffen  wij nog een Nederlandse menukaart aan. De tocht gaat verder naar het vulkaan gebied Bromo.

U verblijft voor de nacht in het Bromo Tosari.

Dag 5:   Bromo-Kalibaru (264kms)
Een hele avontuurlijke dag, vroeg in de ochtend opstaan (om ongeveer 3 uur).U gaat
eerst met een jeep naar PENANJAKAN waar U van de zonsopgang kunt genieten en u vervolgt later de weg per paard. U beklimt 245 treden tot aan de rand van de actieve vulkaan Bromo. Vervolgens keert u terug naar het hotel voor ontbijt en rijden wij door naar oost Java. ‘s Middags komt U aan in Kalibaru aan.

U verblijft voor de in het Margo Utomo.

Dag 6:   Kalibaru-Bali (184 kms)|
U reist vandaag naar het goddelijke eiland Bali! De overtocht per veerboot duurt
circa 30 minuten. U gaat genieten van enkele dagen rust. U heeft bovendien ook tijd om te snorkelen en te duiken.

U verblijft in het TAMAN SARI resort.

Dag 7 en 8: TAMAN SARI
U geniet van enkele dagen zon, zee en strand.

U verblijft in het TAMAN SARI resort.

Dag 9:  PEMUTERAN-BELIMBING
We gaan eerst naar de parelkwekerijen, een hele leerzame tour, hier kunt U het hele productieproces zien! Later op de dag neemt U een bad in de Banjar warmwaterbron, de tocht gaat  verder via de spectaculaire rijsterassen van Pupuan.

U verblijft voor de nacht in het CEMPAKA HOTEL

Dag 10:  BELIMBING-SANUR
We gaan ‘ s morgen een dorpswandeling maken, hier ziet U ook kruiden, planten, fruit en natuurlijk glimlachende Balinezen! We bezoeken een traditionele markt in Tabanan waar de lokale mensen inkopen doen, wat zeker ook de moeite van het bekijken waard is!
‘ s Middags bezoekt u naar de meeste gefotografeerde tempel van Bali, de TANAH LOT.

U verblijft voor de nacht in het PARIGATA HOTEL.

Dag 11:  SANUR-UBUD
De tocht begint met een voorstelling van een Balinese dans, DE BARONG DANS, wij bezoeken een goud & zilversmeden dorp, CELUK, een Balinees woonerf Mas waar Balinese houtsnijders wonen. Wij eindigen de dag met een bezoek aan apen bos in UBUD.

U verblijft voor de nacht in het SAHADEWA HOTEL

Dag 12:  UBUD
Wij maken een wandeltocht tussen de rijstvelden (circa 3 uur), hier krijg U uitleg over de Balinese irrigatie systemen! Wij brengen ook een bezoek aan het paleis van de koning van Ubud.

U verblijft voor de nacht in het SAHADEWA HOTEL

Dag 13 :
UBUD – CANDIDASA. U rijdt naar het oosten van het eiland, wij stoppen eerst bij de vleermuizengrot tempel waar tientallen duizenden vleermuizen hangen! Zoutwinning in Kusamba.

U verblijft voor de nacht in het NIRWANA HOTEL

Dag 14: CANDIDASA.
Dag ter vrije tijdsbesteding!
Zwembad, zon, genieten van het prachtige hotel!

U verblijft voor de nacht in het NIRWANA HOTEL

Dag 15: CANDIDASA-SANUR
Vandaag maken wij een halve dag stadtour naar DENPASAR, hier verkent U de hoofdstad van Bali met bijna 1 miljoen inwoners! De grootse traditionele markt is zeker een bezoek waard! Ook bezoeken wij  aan schilderijen groothandel. In de middag komt U in Sanur aan!

U verblijft voor de nacht in het PARIGATA HOTEL

Dag 16:

Vertrek vanaf de luchthaven van Denpasar terug naar huis.

EINDE PROGRAMMA

Indien gewenst kan uw verblijf met een aantal dagen worden verlengd. Bijvoorbeeld door uw strandvakantie met een of meerdere dagen te verlengen. Zodat u heerlijk uitgerust bij thuiskomst weer kunt overgaan tot de orde van alledag…..

OP DE DAGEN VAN VRIJETIJDBESTEDING,HEEFT U GEEN BESCHIKING OVER VERVOER, AUTO EN GIDS.

INBEGREPEN:
– Retour vlucht inclusief luchthavenbelasting
– Lokale transfers luchthaven.
– Begeleiding o.l.v. Nederlands sprekende gids met airconditioned vervoer inclusief   parkeergelden
– Hotel op basis van een gedeelde 2-pk.
– Verzorging op basis van logies en ontbijt.
– Overtocht van Java naar Bali per veerboot

NIET INBEGREPEN
– Visumkosten
– Reis- en Annuleringsverzekering
– Entreegelden activiteiten
– Fooien.
– Lunches, maaltijden, verfrissingen, diner

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel