Rondreis Java

baliIndonesië is een land waarmee veel Nederlanders een bijzondere band hebben: hun familie komt er vandaan, of wellicht zijn ze zelf nog opgegroeid in “ons oude Indië”.
De eerste Nederlanders arriveerden in 1596 op West-Java. Zes jaar later werd de Verenigde Oost-Indische Compagnie opgericht om handel te drijven met “de Oost”.
In 1799 werd de VOC opgeheven en de Indonesische bezittingen kwamen in handen van de Nederlandse staat, toen de Bataafsche Republiek geheten. Het gebied werd vervolgens Nederlands-Indië genoemd.
Gedurende de anderhalve eeuw die daar op volgden, voerden de Nederlanders een bewind dat voor hen financieel zeer succesvol was, maar onder de lokale bevolking ontwikkelde zich haat tegen de bezetters en hun handlangers, de inlandse vorsten. Daarom riepen de Indonesische nationalisten na de Tweede Wereldoorlog eenzijdig de onafhankelijke Republik Indonesia uit. Aanvankelijk probeerde Nederland het koloniale bewind te herstellen, maar op 27 december 1949 werd —onder druk van de Verenigde Naties— de soevereiniteit overgedragen aan de Indonesische regering onder leiding van president Soekarno en eerste minister Hatta.

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel