Rondreis Indochina 21d/20n

cow-cart_ride_in_siem_reap's_outskirtsGlimpse of Indochina, een rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja

Glimpse of Indochina zijn complete rondreisarrangementen door de landen van en delen van Indochina. Met uw gids en chauffeur trekt u er op uit om een beeld van Cambodja, Laos, Vietnam en Thailand te krijgen. U raakt in een ultieme belevingswereld van deze landen, de cultuur, de natuur, de mensen en de lokale leefomstandigheden. Genieten geheel in uw eigen tempo, eigen smaak en wensen. De gids kan, indien wenselijk en mogelijk, het programma ter plekke wijzigen en op uw wensen afstemmen.

Reisschema:

1e dag, Vlucht – Bangkok – Chiang Mai (Thailand):
Vandaag vliegt u via Bangkok naar Chiang Mai in Thailand

2e dag, Chiang Mai (Thailand):
Na aankomst op de luchthaven van Chiang Mai volgt de transfer naar uw hotel in Chiang Mai. De rest van de dag is ter vrije besteding. U heeft vandaag de mogelijkheid zelf al op ontdekking te gaan in deze mooie Thaise stad

3e dag, Chiang Mai (Thailand):
Na het ontbijt bezoeken we het buffalo kamp dichtbij Chiang Mai. De buffel is sinds jaar en dag een trouwe kameraad op het land en het is bijzonder interessant om meer te weten te komen over deze warmhartige dieren. In een demonstratie ziet u o.a. hoe buffels zich al eeuwenlang op een verantwoordelijke manier nuttig maken.

4e dag, Chiang Mai – Dan Sai (Thailand) (ca. 390 km):
We vertrekken vandaag richting Lampang en bezoeken het olifantenziekenhuis. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en gebakken en gebraden insecten. Het is dan ook een markt voor de lokale bevolking die ook vandaag de dag nog gewend zijn aan deze culinaire gewoontes. Vervolgens gaan we via Nakhorn Thai naar Dan Sai, waarbij we onderweg kunnen genieten van schitterende panorama’s. In Dan Sai brengen we een bezoek aan de Wat Neramit tempel met zijn prachtige muurschilderingen. Na deze bezichtiging rijden we door naar het Phu Pha Nam Resort, waar we de komende nacht doorbrengen. Dit resort is bovenop een berg gebouwd, waardoor u vanuit het resort kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

5e dag, Dan Sai – Loei (Thailand) (ca. 80 km):
Na het ontbijt heeft u vandaag in de ochtend nog alle gelegenheid om heerlijk te relaxen in het resort. Rond 10.30 uur rijden we verder via de zogenaamde ‘bloemenweg’. Links en rechts zien we bloemkwekerijen. Rond de middag arriveren we bij ons hotel in Loei en heeft u de middag ter vrije besteding. U heeft de mogelijkheid om de stad Loei op eigen gelegenheid te verkennen, maar het is ook mogelijk om diverse excursies te maken. Zo kunt u een fietstocht maken door het boerenplaatsje Wang Saphung dat 20 km ten zuiden van het stadje Loei ligt. U fietst door het dorp en langs de landerijen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en u wordt vrolijk toe gezwaaid door de lokale bevolking. Deze fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan Monkey Mountain en een heerlijke BBQ op een Thaise boerderij.

6e dag, Loei – Chiang Khan – Udon Thani (Thailand) (ca. 295 km):
Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging. We maken een boottocht over de Mekong Rivier en varen langs de oevers van Laos. Tijdens de lunchpauze (lunch niet inbegrepen) bij Kaeng Khut Khu heeft u een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong die volgens kenners hier op zijn mooist is. Vervolgens rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de Mekong rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix zijn tussen het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Na het bezoek aan deze tuin is het nog een klein uurtje rijden naar Udon Thani, waar we onze nacht doorbrengen.

7e dag, Udon Thani – Mukdahan (Thailand) – Savannakhet (Laos) (ca. 270 km):
Na het ontbijt verlaten we Udon Thani en rijden we oostwaarts naar Ban Chiang, waar we een stop maken bij de oudste opgravingen in Thailand. Hier zijn potten en aardewerk servies gevonden van meer dan 5000 jaar oud waaruit men kan afleiden dat toen reeds de eerste Thai hier zijn gesignaleerd. We vervolgen onze route naar Sakhon en daarna door naar That Phanom waar een bezoek aan de Wat Phra That Phanom tempel, met zijn 57 meter hoge chedi, op het programma staat. Vervolgens rijden we naar Mukdahan waar we arriveren bij de grensovergang met Laos. Dit gaat via de zogenaamde ‘Friendships Bridge’ over de Mekong die hier de grens met Laos vormt. Nadat alle formaliteiten zijn geregeld gaan we naar ons hotel in Savannakhet voor de overnachting.

8e dag, Savannakhet – La Bao (Laos) – Hue (Vietnam) (ca. 385 km):
Na het binnenkomen van Laos zal het u al meteen duidelijk zijn dat u in een totaal ander land terecht bent gekomen. Na het ontbijt bezoeken we het zogenaamde Franse straatje met zijn typische kerkje en enkele koloniale woningen. We gaan Laos doorkruizen en rijden via wegnummer 9 naar de grens met Vietnam. Deze weg is sinds enkele jaren aangelegd en maakt een doorsteek van Thailand naar Vietnam mogelijk. De hele dag zijn onze ogen gericht op de eenvoud van Laos, waar handkarren en volgepakte brommertjes het straatbeeld bepalen. Rond 13.00 uur arriveren we bij de grensovergang met Vietnam. We vervolgen onze route in Vietnam via een prachtig berggebied naar Hue. We maken stops bij de brug van Dak Rong en bij het oorlogsmonument. In de loop van de middag arriveren we in Hue.

9e dag, Hue – Hoi An (Vietnam) (ca. 110 km):
De rit naar Hoi An is maar 110 kilometer lang, maar we maken er een mooie dag van. Eerst gaan we naar de schilderachtige lagune van Lang Co. Na Lang Co beklimmen we de Wolkenpas, die 496 meter hoog is en de natuurlijke grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam vormt. Keizer Minh Mang vond dit de mooiste plaats van zijn land en liet op de top een monument bouwen. Indien het weer het toelaat heeft u een prachtig uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Langs de andere kant van de pas ziet u de stad Danang liggen, wat een jonge, bruisende stad is en het economische hart van centraal Vietnam. In Danang bezoeken we het kleine maar mooie Cham Museum. De Cham woonden van de 4e tot de 14e eeuw in wat nu centraal Vietnam is en vormden daar 4 Hindoeïstische koninkrijkjes. Overal werden torens opgetrokken in baksteen die opgedragen werden aan Hindoe-goden en de mooiste beelden werden bijeengebracht in het Cham Museum in Danang. Tussen Danang en Hoi An brengen we ook nog een bezoek aan de marmerbergen, wat heuvels zijn die een aantal grotten en nissen bevatten die zijn volgebouwd met tempels en pagodas. Dit is een belangrijk bedevaartsoord voor de Vietnamezen. Uiteindelijk volgen we de kustweg naar Hoi An, waar we in de loop van de middag arriveren en de nacht zullen doorbrengen.

10e dag, Hoi An (Vietnam):
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Hoi An, een kleine stad met een bijzonder goed bewaarde binnenstad die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u door de smalle kronkelige straatjes in dit schilderachtige centrum wandelt ziet u een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden en waant u zich het Zuidoost-Azië van enkele eeuwen geleden. Sommige koopmanshuizen uit deze tijd zijn nog opengesteld voor publiek, zoals het houten Phung Hung-huis van twee verdiepingen. Neem ook een kijkje bij de Japansie overdekte brug (Cau Nhat Ban). Dit is een bijzondere houten boogbrug uit de 16e eeuw die bewaakt wordt door houten honden en apen.

11e dag, Hoi An – Da Nang – Nha Trang (Vietnam) (ca. 559 km):
Vandaag wordt u op het station in Da Nang afgezet, vanwaar we met de (dag)trein naar Nha Trang gaan. Gedurende deze reis kunt u volop genieten van het prachtige landschap, de uitgestrekte rijstvelden en al het andere moois waar u langs komt. Vanuit de trein krijgt u weer een heel ander beeld van Vietnam dan vanuit de bus. In de loop van de dag arriveren we in Nha Trang waar we zullen overnachten.

12e dag, Nha Trang – Mui Ne (Vietnam) (ca. 235 km):
Na het ontbijt vertrekken we verder zuidwaarts richting Mui Ne, vlakbij de stad Phan Thiet. Naast de overheerlijke vissaus die hier wordt gemaakt, en die u zeker moet proberen, bieden de duizenden vissersboten voor de kust een zeer kleurrijk schouwspel. We brengen de nacht door in de omgeving van Mui Ne.

13e dag Mui Ne – Ho Chi Minhstad (Vietnam) (ca. 225 km):
‘s Ochtends vervolgen we onze rondreis naar Ho Chi Minhstad (Saigon) waar we een citytour maken en ziet u de kathedraal, het postkantoor en het oorlogsmuseum.

14e dag, Ho Chi Minhstad (Vietnam):
U ontwaakt in de prachtige Ho Chi Minhstad, wat de nieuwe naam is voor Saigon. Deze stad is een unieke combinatie van het Franse verleden en het Vietnamese leven. Talloze cafés, terrasjes, winkels en brede elegante boulevards vragen om een ontdekkingstocht in deze bijzondere stad. De dag is ter vrije besteding, waardoor u op eigen tempo deze prachtige stad kunt ervaren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele indrukwekkende musea over de Vietnamoorlog, zoals het Ho Chi Minh Museum of het War Remnants Museum. Daarnaast zijn er nog veel traditionele boeddhistische tempels en pagodes te vinden in de stad.

15e dag, Ho Chi Minhstad (Vietnam) – Phnom Penh (Cambodja) (ca. 300 km):
Na het ontbijt bezoeken we de Vietcong tunnels, wat een indrukwekkend netwerk van tunnels is die tijdens de Vietnam oorlog zijn aangelegd en gebruikt. Vervolgens rijden we verder naar Moc Bai, de grensovergang tussen Vietnam en Cambodja. Wederom een heel ander plaatje dan de voorgaande dagen, want ook Cambodja heeft een geheel eigen karakter. In de loop van de middag arriveert u in de hoofdstad Phnom Penh. ‘s Avonds kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken over de boulevard en/of andere delen van de stad ontdekken.

16e dag, Phnom Penh – Siem Reap (Cambodja) (ca. 315 km):
Na het ontbijt bezoeken we het Tuol Sleng Museum in Phnom Penh, wat voorheen een schoolgebouw was maar gedurende de opstand van de Rode Khmer omgebouwd werd tot een gevangenis. Op gruwelijke wijze werden hier mensen verhoord en vermoord. Een bezoek aan Tuol Sleng is dan ook indrukwekkend, net als de Killing Fields die we daarna bezoeken. Ook deze gruwelijkheden horen echter bij de geschiedenis van Cambodja. In de middag rijden we naar Siem Reap en onderweg zult u zich verbazen over wat de Cambodjanen allemaal meesjouwen op hun brommers, handkarren en auto’s. In de loop van de middag arriveren we in Siem Reap, waar we de nacht zullen doorbrengen.

17e dag, Siem Reap (Cambodja):
Vandaag bent u in de gelegenheid een excursie te boeken naar het wereldberoemde Angkor Wat, één van de Zeven Wereldwonderen! Omgeven en overwoekerd door een tropische jungle liggen hier eeuwenoude tempelsteden verscholen. Eerst bezoeken we de zuidelijke poort van Angkor Thom en het kolossale Bayon Temple Complex. De majestueuze toegangspoorten en het mysterieuze Bayon Temple Complex met zijn vele gezichtsreliëfs zullen een onuitwisbare indruk op u maken! Na de lunch bezoeken we de Taprohm tempel, bekend van de film Tomb Raider, en het olifanten terrace. Als laatste bezoeken we het hoogtepunt Angkor Wat waar we tevens genieten van de zonsondergang. Al deze bezoeken doen we met een tuk tuk. Ook deze nacht brengen we door in Siem Reap.

18e dag, Siem Reap (Cambodja):
Ook vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Ontdek de markt of ga een kijkje nemen bij het Tonle Sap meer. In de avonduren is een bezoek aan de Pub Street een ontspannend uitstapje. Hier vindt u mooie restaurants, terrasjes en eenvoudige verkopers van eten. Morgen gaat deze rondreis verder naar de Thaise metropool Bangkok!

19e dag, Siem Reap (Cambodja) – Bangkok (Thailand) (ca. 455 km): Na het ontbijt verlaten we Siem Reap en rijden we naar de grens met Thailand waar we in de loop van de ochtend arriveren. We gaan bij Poi Phet, een plaatsje met enorme casino’s voor Thais (in Thailand zijn casino’s verboden), de grens over. We rijden door naar Bangkok waar we aan het einde van de middag arriveren. Bangkok is een metropool waar u zich geen moment hoeft te vervelen!

20e dag, Bangkok (Thailand): Bangkok, Stad der Engelen, maar nog veel meer van verkeer, drukte en levendigheid. U kunt diverse optionele excursies ter plaatse boeken. Wat te denken van een ontdekkingstocht per openbaar vervoer naar diverse hoogtepunten, zoals de Chinese foodmarket en China Town.

21e dag, Bangkok (Thailand):

Na het ontbijt vertrekt u richting de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U arriveert hier dezelfde avond nog. Uw unieke 4 landen rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja is ten einde.

INBEGREPEN:
– Vluchten en Transfers
– Rondreis per stationwagen / trein
– Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
– Overnachtingen in 4-sterren hotels op basis van een twee persoonskamer
– Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
– Engelssprekende gids

NIET INBEGREPEN:
– Niet genoemde maaltijden en drankjes
– Entreegelden
– Visumkosten
– Fooien
– Reis- en annuleringsverzekering

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel