Saigon Motor Street Food Tour

990-Street-food-tour-4De Vietnamese keuken heeft een uitstekende reputatie. De traditionele gerechten zijn uniek van smaak, zijn vers bereid en verrassend in verscheidenheid. Om kennis te maken met de lokale culinaire hoogstandjes is het aan te bevelen om de Vietnamese eet en drink cultuur op te zoeken, en wel onder de lokale bevolking. De meest authentieke ervaring van deze cultuur is de Motor Street Food Tour in Ho Chi Minh City. Dat mag u niet missen tijdens een bezoek aan deze metropool.

Liefhebbers van lekker eten maken een georganiseerde tour achter op een motorfiets op weg naar drie openbare eetgelegen op de stoep van de straat en in hartje centrum van de stad. U proeft van de lokale lekkernijen en u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en de culturele betekenis van elk gerecht. Verder wordt de avondmarkt bezocht waar de deelnemers worden rondgeleid om te snoepen van allerlei exotische hapjes en van lokaal fruit.

990-Street-food-tour-3Het hoogtepunt van het gemotoriseerde tweewielige avontuur wordt uiteindelijk “een straat barbecue.” Het idee van deze lokale Vietnamese traditie is om zoveel mogelijk te eten en drinken. Het eten gaat vergezeld met lokale inlandse alcoholische versnaperingen zoals rijst wijn, slangen wijn, ginseng wijn en geiten wijn.

Een andere mogelijkheid om culinaire hoogtepunten te beleven is de Market Cuisine Tour. De dag begint met een bezoek aan een van de lokale vers markten. Het idee is dat de deelnemers een begeleide keuze maken uit producten, kruiden en specerijen. Vervolgens gaat u met de ingrediënten hand in hand naar een traditionele keuken waar u zelf een kook workshop volgt om de lekkerste gerechten klaar te maken van de zelf gekochte kookwaar.

Tijdens elk van deze activiteiten en excursies worden de deelnemers begeleid door ervaren lokale gidsen die uitleg geven bij alles wat u graag wil weten over Ho Chi Minh, over het bereiden van Vietnamese gerechten, over de recepten, de ingrediënten, de kook methodes en de drankjes.

Al met al is het smullen geblazen tijdens een authentieke tour door de straten van de grootste stad van Vietnam.

“This article was written by our travel partner Khiri Travel Vietnam and originally appeared on khiri.com .”

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel