TROPICS & CHILLS 5d/4n

5 dagen/4 nachten EEN TROPISCHE VERRASSING

Op weg
U vertrekt vanaf een van de luchthavens in Nederland, België of Duitsland

Dag 1:  AIRPORT / SIGIRIYA OR GIRITALE 
Ontbijt, Diner
Aankomst op de luchthaven Bandaranaike International Airport. Meet and greet bij aankomst met onze lokale vertegenwoordiger en uw gids voor de komende reis. Transfer naar het hotel.
De rest van de dag ter vrije besteding.

Diner en overnachting in het hotel in Sigirya of Giritale.

Dag 2:  SIGIRIYA OF GIRITALE – SIGIRIYA ROCK – SIGIRIYA OF GIRITALE DSC00735
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt wordt u door onze gids opgehaald bij het hotel en vertrekken wij naar Sigiriya.
Visit the Sigriya Rock Fortress.
Wij beklimmen de 180 meter hoge rots die in het verre verleden gedurende bijna 20 jaar een koninklijke citadel was. Deze grote verlaten rots ligt op een terrein van bijna een hectare in omvang. Het fort boven op de rots werd gebouwd door koning Kashyapa die zijn vader doodde om koning te worden en om vervolgens zijn rijkdom te verwerven.
Sigiriya Rock is wereldberoemd door de fresco’s van de koningsmeisjes op de rotswand en het zeer geavanceerde aangelegde watersysteem uit die tijd. Sigriya Rock is een World Heritage Site.
Wij vervolgen onze weg naar Sigiriya of naar Giritale
De rest van de dag ter vrije besteding.

Diner en overnachting in uw hotel in Sigiriya of Giritale

Dag 3:  SIGIRIYA OR GIRITALE / DAMBULLA / KANDY kandy
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt wordt u door onze gids opgehaald bij het hotel en vertrekken wij op weg naar Kandy.
Visit the impressive Dambulla Rock Caved Temple.
De wandeling naar de tempels begint langs een uitgestrekte, hellende rotswand en deels gebruik makend van trappen. De grotten en tempels zijn getuige van het vakmanschap uit de periode van rond de 1e eeuw voor Christus. Er zijn vijf verschillende grotten waarvan de interieurs zijn uitgehouwen in prachtige rotstempels met ongeveer 150 afbeeldingen van de Boeddha. De interieurs zijn ook verguld, vandaar ook de naam “Ran Giri” (Golden Rock).
Op weg naar Kandy bezoeken wij onderweg een houtverwerkingsfabriek en een kruidentuin. In de kruidentuin maakt u kennis met de alternatieve toepassingsmogelijkheden van lokaal beschikbare kruiden die in de gerechten van Sri Lanka en in de Ayurvedische tradities worden toegepast en gebruikt. U ziet kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille bonen, kardemom en zwarte peper, om er maar een paar te noemen.
Visit the Temple of the Sacred Tooth Relic of the Buddha (Sri Dalada Maligawa)
Wij bezoeken de Tempel van de Heilige Tand van de Boeddha (Sri Dalada Maligawa). Het belangrijkste relikwie van de boeddhisten in Sri Lanka. Enkele jaren geleden werd een gouden luifel gebouwd boven het heiligdom. De tand werd rondgedragen door de oude koningen. U zult ook getuige zijn van de pooja ceremonie, die onder het geluid van drums, eindigt in een dramatische climax. De tand zelf wordt niet getoond, die blijft opgesloten in een reeks van kisten die nauwgezet worden bewaakt. De pooja ceremonies worden gehouden bij het krieken van de dag, halverwege de morgen en bij de schemering, en dat elke dag van de week.
View a colorful cultural show of Kandyan Dancers.sri lanka 03
In Kandy bezoeken wij een kleurrijke culturele show van Kandyan Dancers. Tijdens de finale lopen de dansers over brandende steenkolen en spelen zij met vuur.

Diner en overnachting in uw hotel in Kandy.

Dag 4:  KANDY / NUWARA ELIYA 
Ontbijt, Diner
Na het ontbijt wordt u door onze gids opgehaald bij het hotel .
Drive around the picturesque city. Kandy, de voormalige hoofdstad van het land heeft veel te bieden – geschiedenis, cultuur, beboste heuvels en een vleugje urban buzz. De stad ligt op een hoogte van 500 meter. Kandy diende als de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk, dat uiteindelijk aan de Britten ten deel viel in 1815, na het trotseren van de Portugezen en de Nederlanders. De stad en het platteland eromheen zijn weelderig en groen en hebben een schilderachtig meer als middelpunt.
Visit the Royal Botanic Gardens in Peradeniya. Een van de mooiste tuinen in geheel Azië. De omvang van het terrein is 60 hectare groot en is aangelegd in 1832. De tuinen bestaan uit een grote variëteit aan zowel tropische als gematigde flora, uit medische kruiden en uit een veelheid aan palmbomen. De tuinen waren het decor van de Zuid-Oost-Azië Command Headquarters tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Lord Mountbatten de leiding had over de operaties.
Vertrek naar Nuwara Eliya.
De weg van Kandy naar Nuwara Eliya klimt naar bijna 1.400 meter hoogte en slingert zich langs groene theeplantages en langs kristalheldere meertjes en watervallen. Het Kotmale meer kun je als vergezicht zien vanaf de weg. De Ramboda waterval valt van 108 meter sri lanka 14hoogte en kan bekeken worden en-route.
Also visit a Tea Plantation and Factory. U krijgt een rondleiding in een fabriek voor de productie van thee en er wordt uitleg gegeven over het hele productieproces. U wordt in de gelegenheid gesteld te proeven van vers gebrouwen “Ceylon Tea”, die wordt beschouwd als de beste thee van de wereld.

Wij rijden naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten met de schilderachtige schoonheid van het omliggende gebergte.

Diner en overnachting in uw hotel in Nuwara Eliya.

Dag 5:  NUWARA ELIYA – BEACH RESORT 
Ontbijt
Na het ontbijt wordt u door onze gids opgehaald bij het hotel.
Drive around the city of Nuwara Eliya.
Nuwara Eliya heeft de bijnaam “The Little England” vanwege het unieke klimaat en de sfeer die sommigen als typisch Engels ervaren. De golfbaan, de renbaan, de paarden, de rozentuinen en de huizen in Britse stijl zorgen voor een toepasselijk toevluchtsoord zonder weerga. Deze streek is vooral populair voor een vakantie bij de lokale bevolking in de warmste maand van het jaar, met name in april.

Wij zetten de reis voort naar uw strandbestemming.

EINDE PROGRAMMA

CHILD POLICY (Gedeelde kamers met de ouders) – Tot twee jaar: gratis (zonder extra bed) – 2 tot 12 jaar: 50% van de kosten p.p. ( met extra bed)

Het arrangement is inclusief: – Meet & Greet bij aankomst. – Transport met air-conditioning en met een Engels sprekende chauffeur/gids tot max.  6  personen. – Een Engels sprekende National Guide Lecturer bij  7 tot 12 deelnemers – Bezoeken aan de plaatsen zoals aangegeven in het programma. – Entree gelden voor  Elephant Orphanage, Anuradhapura, Sigiriya Rock Fortress, Dambulla Rock Caved Temple, Temple of the Sacred Tooth Relic of  the Buddha, Cultural Show, National Park – Accommodatie in Double / Twin kamers in de omschreven hotels of gelijkwaardig.

Meal plan – Bed & Breakfast tijdens de tour ( beginnende met het ontbijt op dag 2 en afsluitend het ontbijt op dag 11)

Niet inbegrepen zijn:   – Mineraal water & andere drankjes. – Fooien. –  Still & Video Photo Permits. –  Persoonlijke uitgaven zoals laundry, telephone calls etc. – Visa

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van: – beschikbaarheid van vluchten en accommodatie – klasse van vlucht ( E,B,F-class ) en accommodatie ( *** of **** ) – het aantal deelnemers – van het seizoen van reizen

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel