THAILAND AND LAOS EXPERIENCES 7d/6n

7 dagen/ 6 nachten BORDER CROSSING IN LUXURY BETWEEN THAILAND AND LAOS

Sprookjesachtige mooie landschappen, een uitermate vriendelijke en zeer voorkomende bevolking, een zeer vereerd koninklijk paar, de beste winkelgelegenheden, een van de meest verfijnde keukens ter wereld en meestal fantastisch zonnig weer hebben Thailand tot de populairste toeristische bestemming in Azië gemaakt.

Het wilde landschap van Laos ademt nog steeds de romantiek van de oorspronkelijke naam van het land. Laos is het enige volledig door buurlanden ingesloten land in Zuidoost-Azië, drie kwart van de oppervlakte bestaat uit berglandschap en beboste heuvels. Een veelheid aan nationale parken beslaan 13% van het land. Laos heeft de reputatie van het meest relaxte land in Zuidoost-Azië.

De Mekong rivier slingert ruim 4000 kilometer door Laos voor de rivier de grens met kuang_si_waterfall_and_monk,_luang_prabang_laosCambodja bereikt om uiteindelijk uit te monden in de Vietnamese Mekong Delta. Onze ontdekkingstochten voeren u langs en over een zijrivier van de Mekong, de Nam Khan rivier, wij verkennen met een bamboe vlot de watervallen bij het pittoreske stadje Luang Prabang, een UNESCO World Heritage Site.

PROGRAMMA

Dag 1: Chiang Mai aankomst
Onze gids zal u verwelkomen op van de luchthaven. Transfer naar het hotel.
Rest van de dag ter vrije besteding gratis. In de avonduren kunt u een bezoek brengen de beroemde avondmarkt, op 10 minuten lopen van uw hotel.

Overnachting in Ban Thai Village

Dag 2: Chiang Mai Walking and Eating Tour
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids. Wij gaan naar  Wat Gategaram en bezoeken het Wat Gategaram Museum.
Wat Gategaram Museum is gevestigd in het oude klooster van de abt. Gebouwd met alle mogelijke inspanningen van de gemeenschap. Diverse soorten giften gaf dit museum een zeer speciale collectie. Oude stoffen, aardewerk, laquerware, antiek en een verzameling van oude foto’s geven een goede indruk van de historie van Chiang Mai. Na het bezoek lopen wij in de richting van de Nakorn Ping brug en maken een korte stop bij de Colour Factory, een van de winkels van de Elephant Parade. The Elephant Parade is een organisatie die ondersteuning biedt t.b.v.  de Aziatische olifant. Een prima plek en gelegenheid om een leuk souvenir te kopen voor uw vrienden en om de Aziatische01308-P57-1 olifanten te helpen overleven.
Wij blijven lopen in de buurt van de oevers van de rivier de Ping, wij steken de brug over en slaan linksaf waarna wij korte tijd later aankomen bij de Warorot-markt, met de kleurrijke bloemen, prikkelende specerijen en met een vriendelijke, bruisende drukte. Wij wandelen door de steeg naast de markt, gevuld met uitstekende geprijsde textiel, hill tribe kleding en textiel, zijde, hoeden en parels. Vanaf de markt nemen wij een samlor of riksja voor een korte rit naar het 300 jaar oude Wat Bupparam. Deze tempel werd gebouwd door koning Muang Kaew in 1497. De Birma-stijl chedi werd herbouwd in 1958 en heeft een bron het heilig water leverde voor zalving van de koning.
Tot slot wandelen wij door kleine straatjes naar Wat Pan Tong en naar de meer dan 500 jaar oude Wat Loi Kroh.
** Tijdens een deel van de tour van vandaag proeven wij allerlei soorten lokale snacks, zoete desserts en de Khao Soy Noodle soep, een van Chiang Mai beroemde gele kerrie noodle soep.  We rijden terug naar het hotel.  Rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Ban Thai Village

Dag 3: Chiang Mai – Chiang Rai – Chiang Sean – Chiang Khong
Ontbijt, Lunch
Onze gids en chauffeur halen u op van het hotel om 08.00 uur. Wij rijden naar de Mae Kachan warmwaterbronnen waar we een korte tijd zullen doorbrengen. Eerst brengen we een bezoek aan Wat Rong Khun of de witte tempel – deze is uniek t.o.v.de andere tempels in Thailand, het geheel is gemaakt in een stralend witte kleur met flonkerende reflecties van spiegelende glasmozaïeken ingebed in het witte pleisterwerk. De tempel is het idee van Chalermchai Kositpipat, een van de meest gerenommeerde kunstenaars van Thailand. Hij wilde een tempel bouwen helemaal in het wit om de zuiverheid van Buddha aan te tonen. mekong_river,_laosDe kunstenaar blijft zich inzetten om vanuit zijn religieuze overtuiging het boeddhisme in Thailand te verrijken vanuit de hedendaagse kunst. De bouw van deze tempel in het wit is Khun Chalemchai ‘s meesterwerk.
We gaan op weg naar de gouden driehoek, waar de grenzen van Laos, Thailand en Myanmar bij elkaar komen. Na een heerlijke Thaise maaltijd maken wij een stop in Chiang Sean bij de oude tempel. Wij vervolgen onze weg naar Chiang Khong waar eij in de late namiddag aankomen.

Overnachting in Chiang Khong Teak Garden Resort – River View Room

Dag 4: Chiang Khong – Houay Xai – Pakbeng 21-20100716050643_Luang Say
Ontbijt, Lunch, Diner
Deze ochtend wordt u opgehaald in het resort en naar de grensovergang van Thailand naar Laos gebracht. Hier steken wij met een water taxi  de rivier over naar Ban Houey Xai aan de Laos kant.  Nadat wij alle grensformaliteiten hebben vervuld gaan wij aan boord van de Luang Say Riverboat voor een 2 daagse cruise over de Mekong rivier naar het hart van Laos.
Onderweg naar Pakbeng, onze bestemming voor vandaag, varen wij door een adembenemende berglandschap. Wij maken meerdere stops bij diverse kleine dorpen langs de oevers.
Aankomst in Pakbeng voor zonsondergang. Diner zal worden geserveerd op het terras, met uitzicht op de machtige Mekong.
Schitterend gelegen aan de oever van de Mekong rivier. Eenvoudige maar lieflijke houten Luang Say 01huisjes met grote openslaande luiken die vanaf het zitje in de kamer uitzicht bieden op de Mekong. Gebouwd in traditionele Laotiaanse stijl en voorzien van prachtige bloemen en planten is dit een bijzondere plek om kennis te maken met het bijzondere Laos. De bungalows zijn gebouwd op palen en met elkaar verbonden door houten loopbruggen.

Overnachting in een bungalow van de Luang Say Lodge.

Dag 5: Pakbeng – Pak Ou – Luang Prabang
Ontbijt, Lunch
Na het ontbijt bezoekt u op eigen initiatief de markt van Pakbeng voordat wij verder varen over de rivier naar de stad Luang Prabang.
Onderweg stoppen wij bij Ban Bor, een Lao Loum dorp. De Lao Loum zijn de grootste etnische groep inwoners van Laos.
Verder maken wij een stop bij het Pak Ou grotten. De Pak Ou grotten zijn een hoogtepunt van uw bezoek. In deze grotten, gelegen langs de Mekong, zijn wel duizenden boeddha buddha_statues_in_laosbeeldjes te vinden.
Laat in de middag arriveren wij in Luang Prabang, een stad die beschouwd wordt als een van de juwelen van Azië. Met een prachtig berglandschap en een mengsel van Franse en Lao boeddhistische architectuur. Het hart van de stad is ingeklemd tussen de rivieren Mekong en Nam Khan. Elk buurt heeft zijn eigen klooster.

Overnachting in Luangsay Residence (Pioneer Suite).

Dag 6: Luang Prabang
Ontbijt
Na het ontbijt ontmoeting met uw gids in uw hotel. Vandaag gaan wij de charmante en luang_prabang_historische wereld erfgoed-stad Luang Prabang verkennen. Transfer naar de meest populaire van alle tempels-de Wat Xieng Thong. Deze 500 jaar oude tempel is prachtig en is het beste voorbeeld van de klassieke stijl van Luang Prabang. Vanaf hier wandelen door kleine zijstraten, steegjes en door tempels. Zo krijgt u een indruk van de verborgen charmes van Luang Prabang. Voelt u zich vrij om te vragen te stellen ( via uw gids ) aan de lokale bevolking over hun dagelijkse leven.

Wij blijven nog wat rondzwerven over het schiereiland. Wij stoppen bij tempels en op andere plaatsen naar wens. Bezoek het nationale Museum, het voormalige koninklijk paleis. U ziet relikwieën uit het royalistische verleden van Laos. Vanaf het paleis heeft u een prachtig uitzicht op Phousi Mountain. Er wordt gezegd dat diegenen die niet de klim van de 328 trappen omhoog hebben gemaakt niet de hoogtepunten van de stad hebben beleefd. aan de stad. Geniet van prachtige vergezichten vanaf de heuvel.

Overnachting in Luangsay Residence (Pioneer Suite).

Dag 7: Vertrek Luang Prabang 
Ontbijt
Na het ontbijt wordt het tijd om de koffers te pakken. In de loop van de dag wordt u opgehaald voor uw aansluitende vlucht naar uw volgende bestemming.

**END OF SERVICES**

INCLUDING: – All transfers and transport as per the program – Comfortable Minivan with air-conditioning – All accommodation as per program (based on double sharing room) – All meals as mentioned (B=breakfast, L=lunch, D=dinner) – English-speaking guide as mention on the itinerary. – All Entrance fees & boat fees – Fresh water & Tissue

NOT INCLUDING: – Air tickets both domestic and international – Insurance – Personal expenses – All drinks – Visa fees and/or visa authorization – Late check out – Tips – Other expenses that not mentioned on the itinerary – Any peak season surcharge (normally New Year period)

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel