Trans Outeniqua trial 5d/4n

Trans Outeniqua5 dagen / 4 nachten sportief avontuur per mountain bike in de Outeniqua- en Langeberge

U gaat deelnemen aan een spannend berg  spectakel per mountain bike door de Outeniqua- en Langeberge voor 5 dagen 4 overnachtingen (met een optionele rustdag). De moeilijkheid van het traject wordt vooraf samengesteld, afhankelijk van de samenstelling van de groep. Van gemakkelijk tot medium, over meestal kleine gravel wegen en jeep tracks. Niet al te technisch, de afstand bedraagt tussen de 65 en 80 km per dag en de hoogte verschillen liggen tussen de 900 tot 1410 meter per dag.

Dag 1: Great Brak River – HerbertsdaleTrans Outeniqua 07
Rit van Great Brak River naar Herbertsdale (65km), met een totale stijging van 14oo meter . Vanaf de aankomst plaats kijkt u uit over de vallei. Aangekomen in het guesthouse  geniet u van een koud biertje/cooldrink.
Avondmaal in de lokale kroeg.

Overnachting in een guesthouse

Dag 2: Herbertsdale – Van Wyksdorp
Na een stevig ontbijt vertrek. Tocht door de bergen over 75 km per mountain bike van Herbertsdale naar Van Wyksdorp.
Onderweg nemen wij deel aan een safari in een
Game reserve. Trans Outeniqua 02

Overnachting in Rooiberg Lodge****

Dag 3: Van Wyksdorp – Oudtshoorn
Na het ontbijt vertrek voor een rit over 76 km over de Rooberge
naar Oudtshoorn.
De plaats van weinig water dat is de betekenis van het Khoi Khoi woord ‘karoo’. U bevindt zich dan ook in een halfwoestijngebied. De Kleine Karoo ligt ingesloten tussen vier Trans Outeniqua 05bergketens: de Langebergen, Swartbergen, Outeniqua bergen en Kamanassiebergen. De streek kan droog zijn, maar tegelijkertijd is de grond vruchtbaar. Een beetje regen kan een wereld van verschil maken. En door de bergen die overal zichtbaar zijn in combinatie met de charmante dorpjes is de Kleine Karoo een absolute aanrader.

Overnachting in De Zeekoe guesthouse.

Optie:Trans Outeniqua 04
Verlenging met één dag is mogelijk voor verdere verkenning van Klein Karoo of om te relaxen aan het zwembad.
Op korte afstand liggen de Cangogrotten, bergpas Meiringspoort en een struisvogelboerderij in Mooiplaas. De Swartbergpas ligt 30 kilometer.

Dag 4 of 5: Oudtshoorn –  Herold
Na een heel vroege wake-up call kunt u genieten van een schitterende zonsopgang. Na een heerlijk ontbijt vertrekken wij voor een rit over 60 km naar Herold. Hier gaan wij genieten van een overheerlijke lokaal geproduceerde wijn.

Dag 5 of 6: Herold – Great Break RiverTrans Outeniqua 06
Het laatste stuk naar Great Brak River zal gaan door een gebied met  prachtige vergezichten over de bergen van Outeniqua. Met een leuke afdaling rijden de Montagua pas tegemoet waarna wij de diepe jeep sporen volgen paralel aan de bergen. Wij eindigen de tour in Pepperboom Restaurant.

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: Accommodatie en verblijf op basis van twee personen, inclusief ontbijt – Transfers naar de activiteiten en weer terug naar uw accommodatie. – Entree gelden voor activiteiten en bezoeken – intercontinentale vluchten

NIET INBEGREPEN: – Maaltijden niet aangegeven – Fooien voor de Gids, chauffeur en kamerpersoneel – Drankjes en verfrissingen – Persoonlijke uitgaven – International airport exit taks – Reis- en annuleringskosten – Visumkosten

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel