Canada West Coast 8d/7n

8 dagen / 7 nachten hoogtepunten van west Canada

Dag 1: naar Calgary
Vlucht naar Calgary. Op de luchthaven staat de bus klaar voor de transfer naar ons hotel.

Overnachting in Calgary.

Dag 2: Calgary-Banff National Park
Vanmorgen een korte kennismaking met Calgary, de ‘Stampede City’, tijdens een stadsrondrit. Vervolgens rijdt u westwaarts naar het Banff National Park, midden in de Rocky Mountains.

Overnachting in Banff.

Dag 3: Banff National Park

Volledige dag in de prachtige omgeving van Banff, vooral beroemd door zijn kristalheldere meren, donkere bossen, watervallen en besneeuwde bergtoppen. We bezoeken eerst Banff en omgeving: Surprise Corner, Tunnel Mountain Drive, Hoodoos, Banff Spring Hotel en de Bow River watervallen. Verder langs de Bow Valley bezoeken we de Johnston Canyon en bereiken zo Lake Louise. We stoppen aan het meer en bezoeken het wondermooi gelegen Hotel Chateau Lake Louise met zicht op de Victoria Gletsjer. Verder via de Ten Peaks Valley naar het Moraine meer.

Overnachting in Banff

Dag 4: Banff-Jasper National Park
Vandaag reizen we langs de lcefields Parkway naar Jasper. Deze bergweg is één van de mooiste ter wereld! Langs gekartelde en besneeuwde bergtoppen, mooie meren waarond  er het Bow Meer en het turkoois gekleurde Peyto Meer, majestueuze gletsjers zoals de Crowfoot Glacier naar de “Columbia lcefields” met de Athabasca-gletsjer. Verder met stop aan de Sunwapta en Athabasca watervallen naar Jasper, ontstaan als handelspost op de route van de woudlopers en pelshandelaars.

Overnachting in Jasper.

Dag 5: Jasper National Park-Sun Peaks
De reis voert verder langs de Thompson River naar Sun Peaks. Adembenemende vergezichten wachten u langs deze highway. Dit schitterende gebied kenmerkt zich door imposante bergen, dichte bossen, kleine dorpen en boerderijtjes.

Overnachting in Sun Peaks.

Dag 6: Sun Peaks-Whistler
De weg voert door het ‘cowboyland’ van Kamloops en Cache Creek en volgt vervolgens de steile canyon wand boven de wilde Fraser River. Eindpunt van deze adembenemende route door de ruige wildernis is Whistler, waar we overnachten.

Dag 7: Whistler-Vancouver
We rijden zuidwaarts naar Horseshoe Bay over de Sea-to-Sky-Highway door een spectaculair kustlandschap. Vandaag maken we een rondrit door Vancouver waarbij we beginnen met het Stanley Park, de grote groene long van de stad, beroemd om zijn ceders in het hartje van de stad. Het wordt omzoomd door de Burrard Inlet waarop kleine watervliegtuigen landen en opstijgen. We maken een eerste fotostop bij de indiaanse totempalen, typisch voor de indianen van British Columbia. Deze visvangende indianen richtten deze totems op voor de “Potlatch”, een feest waarbij de verschillende stammen wedijverden in het elkaar overstelpen met geschenken! Verder via Canada Place naar de waterkant en de English Bay. In Gastown zien we het oudste gedeelte van Vancouver. Chinatown is de tweede grootste Chinese wijk, na San Francisco, in Noord-Amerika. De middag is ter vrije besteding. Een aanrader is het Antropologisch Museum van het University of British Columbia om meer te weten te komen over de indianen.

Overnachting in Vancouver.

Dag 8: Vancouver
In de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Vancouver  voor de terugvlucht naar Nederland. De volgende morgen komen wij weer aan in Nederland.

INBEGREPEN: – Huur auto – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel