Zuid Afrika & Mozambique 15d/14n

Rondreis Zuid Afrika en Mozambique

PROGRAMMA:

Dag 1: Johannesburg

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Johannesburg. Na paspoort- en douaneformaliteiten wordt u opgewacht in de aankomsthal door een vertegenwoordiger van de Safari Club SA voor een transfer naar uw hotel

Overnachting:  The Safari Club SA

Dag 2-4: Naar nabij Hoedspruit0 T UMAX     PL-II            V1.5 [6]
Ontbijt
Na het ontbijt vertrekken wij op weg naar Hoedspruit.  Nog geen 3 uur rijden van de Gauteng Provincie, waar Johannesburg en Pretoria liggen, onderweg naar het Kruger National Park ligt het pittoreske dorpje Dullstroom. Het ontstond in de vroege 19de eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. Het dorpje werd genoemd naar ene Wolterus Dull, voorzitter van de Nederlandse immigranten. De ‘stroom’ wijst naar de overvloed aan water in dit gebied.
De Crocodile River, die door het Kruger Park stroomt, heeft z’n bron in Dullstroom. Andere rivieren in dit gebied hebben er ook toe bijgedragen dat Dullstroom bekend is geworden als de plaats waar men het beste kan forelvissen  Het gebied staat bekend vanwege het koele, sub Alpen klimaat (het dorpje ligt 2100m boven zeespiegel) waardoor het vaak aan de Schotse Hooglanden doet denken. Het is ook het gebied van drie soorten bedreigde kraanvogels en een grote verscheidenheid aan wilde bloemen. Dullstroom heeftolifantsview een goede selectie hotels, restaurants, winkels en activiteiten, waardoor het een gewilde vakantieplek en stopplaats op weg naar het Krugerpark is. U verblijft drie nachten in Gwala Gwala Tented Camp. Bij uw verblijf in Gwala Gwala zijn game activiteiten ingesloten.

Drie overnachtingen in het Gwala Gwala Tented Camp

Dag 5-6:  Sabi Sands panorama route
Ontbijt
U kunt rechtstreeks naar Sabi Sands rijden, geen grote afstand, maar we willen u ook de route via de Panorama Route niet onthouden. Voor de Panorama Route moeten wij wel ongeveer 175km extra rijden.
De Mpumalanga Scenic Drive, een schitterend  route met fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels. De naam “Rondavels” is ontleend aan de Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben. Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier komen sinds miljoenen jaren  de Blyde en de Treur rivier samen waardoor een unieke rotsformatie is ontstaan. Vertrek op tijd, want er staan u vele overweldigende hoogtepunten te wachten!
Blyde River Canyon: Deze grote vallei is een plek waarvoor brochures en reis gidsen Sabe rivier ZAniet genoeg originele bijvoeglijke naamwoorden kunnen bedenken om de indrukwekkende berggezichten en magnifieke panorama’s  te beschrijven.  De Blyde River Canyon is een van de meest spectaculaire ravijnen in Afrika. De omringende bergen rijzen  uit de rivierbedding op en bereiken een hoogte van 600 tot 800m.
Bij de ‘Three Rondavels’ is een onvergetelijk uitzicht op de drie grote rots spiralen die uit de muur van het ravijn oprijzen. Hun toppen lijken op het dak van een hut.  Waar de Blyde- en de Treurrivier elkaar ontmoeten, heeft water erosie een van de meest opmerkelijke geologische fenomenen in het land gevormd, bekend als ‘Bourke’s Luck Potholes’.  Gedurende duizenden jaren werden door het kolkende water surrealistische rotsformaties gevormd die een reeks donkere poelen hebben gecreëerd, die op hun beurt
contrasteren met de door witte en gele korstmossen bedekte rotsen.  Verder in het zuiden van het ravijn liggen  Wonder View, God’s Window en de Pinnacle.  Hun namen panorama routebeschrijven de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap. Maar  het met eigen ogen aanschouwen van deze fenomenen zal niet nalaten een enorme indruk op u te maken.
Sabi Sand Private Game Reserve. Dit is een groot natuurreservaat dat aan het Kruger National Park grenst. In tegenstelling tot het Krugerpark, dat door de staat beheerd wordt, is Sabi Sand een privé wildpark, onderverdeeld in individuele private game lodges. Hoewel deze privé reservaten op papier van elkaar zijn gescheiden, kan het wild vrij rondlopen en
oversteken van en naar het Kruger Park.

Twee overnachtingen in Elephant Plains Game Lodge in Sabi Sand.

Dag 7: Johannesburgbreeding
Ontbijt
Even terug naar de stad voor het volgende deel van deze reis.
White River ligt net ten noorden van Nelspruit, de hoofdstad van de Mpumalanga Provincie, en niet ver van de grens met het Kruger National Park.  Het is geen grote stad maar er zijn prachtig gelegen overnachting-  mogelijkheden te vinden, allemaal op niet te
grote afstand van Kruger.
Nelspruit wordt ook wel de poort naar Mpumalanga genoemd. Met zijn subtropisch klimaat, overvloedige zonneschijn en met groen overdekte heuvels en valleien is het een uitstekende uitvalsbasis om Mpumalanga te verkennen. Nelspruit is het handelscentrum voor de fruittelers van Mpumalanga. Vruchtbare grond en een subtropisch klimaat zijn
de perfecte voorwaarden voor de teelt van citrus en tropische vruchten, avocado, macademia- en pecan noten.
De nabij gelegen Sudwala grotten, het Dinosaurus Park en het culturele centrum laten u proeven van het primitieve Afrika  Rondom Nelspruit zijn er vele mooie natuurwandelingen  en hikingtrails naar o.a. de krokodillen- of struisvogelboerderij en Halls Landgoed (een van de grootste subtropisch fruit producerende boerderijen in het gebied) die u een idee geven van de verscheidenheid en schoonheid van deze omgeving.

Overnachting The Safari Club SA

Dag 8-14: Inhambane in Mozambique
Ontbijt
Vandaag vliegt u naar Imhambane. Transfer naar de luchthaven. Na aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de Barra Lodge voor een transfer naar de lodge.barra lodge

Inhambane ligt  in het zuidelijke deel van  Mozambique en is de grootste toeristen
bestemming in het land. Het strekt zich uit van Quissico in het zuiden tot  Nova Mambone in het noorden. Het is een vakantie bestemming aan de Indische Oceaan met vele verschillende mogelijkheden en voor verschillende budgets van luxe lodges tot zelf catering. Het omvat bekende plaatsen zoals Praia do Tofo, Praia dos Cocos, Ponto do Barra, Vilanculo, Ilha de Benguerra, Guinjata Bay en nog vele andere.
Het is een van de beste plaatsen in de wereld voor scuba diving, er liggen riffen vlak bij de stranden, zoals het wereldbekende Manta Rif en Gallaria. Er worden regelmatig Giant Manta Rays, Whale Sharks en zeeschildpadden waargenomen buiten het uitbundige normale zee gebeuren. Voor snorkelen is het net zo fantastisch.
De schitterende stranden, het prachtige weer, de heerlijke zeevis gerechten en de vriendelijke lokale bevolking maken een verblijf hier een onvergetelijke barra lodge 2ervaring.
De stad zelf is een van de oudste steden van Mozambique en gaat terug naar de 10e eeuw en de Arabische handelaren. In 1534 vestigden de Portugezen er een permanente handelspost. De architectuur en de atmosfeer weerspiegelen haar opwindende afwisselende verleden. De 200 honderd jaar oude kathedraal (Our Lady of Conception), het Paleis van de Gouverneur, de gemeentelijke gebouwen en het museum zijn een bezoek waard. Maar gewoon wat drinken op een van de gezellige terrasjes laat de sfeer het beste proeven.

Zes overnachtingen in Barra Lodge

Dag 15: Naar huis
Vandaag krijgt u een transfer terug naar de luchthaven van Imhabane voor uw vlucht terug naar Johannesburg. We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft genoten. Aansluitende intercontinentale vlucht terug naar huis.

EINDE VAN HET PROGRAMMA

Het arrangement is inclusief: – Meet & Greet bij aankomst. – Transport met air-conditioning en met een Engels sprekende chauffeur/gids tot max.  6  personen. – Accommodatie in Double / Twin kamers in de omschreven hotels of gelijkwaardig.

Meal plan – Bed & Breakfast tijdens de tour en  het strandverblijf

Niet inbegrepen zijn: – Mineraal water & andere drankjes. –  Fooien. –  Still & Video Photo Permits. –  Persoonlijke uitgaven zoals laundry, telephone calls etc.

Op aanvraag en afhankelijk van: – beschikbaarheid van vluchten en accommodatie – klasse van vlucht ( E,B,F-class ) en accommodatie ( *** of **** ) – het aantal deelnemers – van het seizoen van reizen

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel