Zuidelijk Afrika 10d/9n

10 dagen/9 nachten Zuid Afrika en het Vijf Grenzen gebied

Dag 1: Naar Johannesburg
Vlucht naar Johannesburg. Meet & Greet op de luchthaven door de lokale gids. Aansluitend rijden we naar Peermont

Overnachten we in het D’Oreale hotel*****

Dag 2: MaropengOLYMPUS DIGITAL CAMERA
We rijden vanochtend naar Maropeng. ’s Middags bezoeken we het Maropeng Interpretive Centre. In het Maropeng bezoekerscentrum kunt u genieten van een boottochtje over een ondergronds meer, een reis door de elementaire krachten –water, lucht, vuur en aarde– varend langs watervallen en echte ijsbergen, in het oog van een storm, langs uitbarstende vulkanen en door de diepten van de aarde, uitmondend in het ontstaan van de wereld. Hierna vervolgt u de reis die de geschiedenis van onze wereld en de mensensoort belicht, tot leven gebracht via audiovisuele technieken, evocatieve geluidseffecten, pretparktechnologie en theatrale vertoningen. Er zijn ook echte fossielen te bezichtigen in het bezoekerscentrum. Aansluitend rijden we naar het Maropeng Hotel voor een heerlijk “sundowner” welkomstdrankje.

Diner en overnachting Maropeng Hotel****,

Dag 3: Hartbeespoort dam en van Gaalen Kaas en Wijn
Vanochtend rijden we naar Hartbeespoort Dam. Hartbeespoort Dam staat bekend als het “Juweel van de Noord-West Provincie”. Het schilderachtige plaatsje Hartbeespoort, met zijn subtropische uitstraling, ligt op de oevers van de Hartbeespoort Dam – een magneet voor watersportliefhebbers. Varen, zeilen, waterskien, kanovaren en duiken zijn een aantal van de attracties – niet te vergeten het drijvend restaurant en nog veel meer. U kunt ook op koopjes jagen op de grootste buitenmarkt van de provincie, met een uitgebreid aanbod van plaatselijke en Zuid-Afrikaanse kunst en handenarbeid. Aansluitend rijden we naar de van Gaalen Kaasmakerij voor een heerlijke picniclunch en een kaas- en wijnproeverij!

We dineren en overnachten in de Kloofzicht Lodge*****

Dag 4: Dag ter vrije bestedingOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag heeft u een dag om te relaxen zonder een programma.

We dineren en overnachten in de Kloofzicht Lodge.

Dag 5: Victoria Falls
Transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht naar Livingstone. Meet & Greet op de luchthaven en aansluitend transfer naar de Victoria Falls Safari Lodge****.
We maken een tour naar de Victoria Falls  en zien de watervallen aan zowel de Zambiaanse als Zimbabwaanse kant. We dineren in restaurant The Boma. Het ligt zo’n 500 meter van de lodge vandaan en hier dineert u met heerlijke lokale gerechten, omringd door de Afrikaanse natuur. Tijdens het diner in The Boma worden shows gegeven met traditionele muziek en dans.

Overnachting in de Victoria Falls Safari Lodge****.

Dag 6: LeeuwenwandelingOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanmiddag wandelen met leeuwen tot 18 maanden oud, die vrij rondlopen in het Masuwe Game Reserve, zonder halsbanden e.d. Voorafgaand aan de wandeling van 90 minuten krijg je een uitgebreide veiligheidsinstructie waarin oa verteld wordt wat je niet moet doen (rennen, schreeuwen, springen, in paniek raken…etc). Tijdens de wandeling gaan er een aantal ervaren gidsen mee en de groepen zijn klein. Het is een heel bijzondere en vooral  emotionele ervaring om met een groep leeuwen te wandelen, in hun eigen natuurlijke omgeving. Het ALERT programma in Zimbabwe en Zambia geven u de fantastische mogelijkheid om contact te hebben met deze prachtige, maar zeer kwetsbare dieren. ‘Het was alsof ik zelf onderdeel was van een wildlife documentaire, in plaats van deze te bekijken op tv’, aldus een deelnemer aan het programma.

Diner en overnachting in the Victoria Falls Safari Lodge.

Dag 7:  BotswanaAfrica2006339
Vanochtend maken we een olifantensafari. Hierbij vertrekken vroeg in de morgen vanuit de lodge om de natuur in de omgeving vanuit een heel ander perspectief te bekijken. In totaal brengt je ongeveer drie uur door met je  ‘eigen’ olifant, waarvan één uur
daadwerkelijk op de rug van deze grijze reus. Tijdens de rit door de natuur is er grote kans ander wild tegen te komen zoals buffels, zebra’s en giraffen. Meerijden door de wildernis hoog op de rug van een olifant is een ervaring die u niet snel zult vergeten Vanmiddag zetten we koers naar Botswana.

We dineren en overnachten in de Chobe Marina Lodge****

Dag 8: Botswanazuidelijk-afrika
Vanochtend maken we een safari in het Chobe National Park, bestaande uit grote delen savanne en enkele bossen. Op de vlaktes leven o.a. ruim 30.000 olifanten, leeuwen, nijlpaarden, zebra’s, buffels en in de rivieren o.a. krokodillen. Accommodaties liggen in het park. Na de lunch in de Lodge staat er een boot cruise, over de Chobe rivier dwars door het park, op het programma. We varen in een heerlijk ontspannen tempo langs de vruchtbare oevers. Het uitzicht is prachtig; grote troepen olifanten komen drinken, mannetjes antilopen vechten om hun territorium en roofvogels speuren vanuit de toppen van de bomen het water af naar verse vis. In de drassige modderpoelen knorren chagrijnige nijlpaarden. Op de hoger gelegen zandbank liggen immense krokodillen te soezen in de zon. Hebben we geluk dan bestaat de kans om grote katten als leeuwen en cheeta’s te zien die bij de rivier hun dorst komen lessen.

Diner en overnachting in de Chobe Marina Lodge.game_drive_vehicle

Dag 9: vertrek Livingstone
Transfer per bus en powerboat naar Livingstone voor de vlucht naar Johannesburg.

Dag 10, 29 november, Weer thuis
Vlak na middernacht vertrek vlucht naar Amsterdam, waar we om 11.00 uur aankomen.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.                                                    

EINDE PROGRAMMA

INBEGREPEN: – Hotels en accommodaties op basis van twee personen per kamer – Maaltijden zoals aangegeven – Verzekering, gebruik en brandstof huurauto ( exclusief lokaal te betalen borg ) – Intercontinentale en lokale vluchten – Transfers van en naar de luchthaven

NIET INBEGREPEN: – Drankjes en verfrissingen – Maaltijden en activiteiten niet aangegeven – Toegangsprijzen niet aangegeven – Persoonlijke uitgaven ( wasserij, fooien, telefoon, etc. ) – Diensten niet aangegeven – Visa handling en kosten – Reis- en annuleringsverzekering

Prijzen zijn afhankelijk van: – Individueel of groepsprogramma – Aantal deelnemende personen – Seizoen van reizen – Duur van de reis en het gewenste programma – Soort en klasse van de te kiezen accommodaties – Vervoer en het af te leggen totaal traject – Ticketprijzen voor vluchten en data van vertrek en terugkomst

icon private travel (2)Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: UNIGLOBE Special Travel